Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Jubileu: Ce surprize pregătește „Rossotrudnicestvo” în Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariMihail Davîdov, șeful reprezentanței „Rossotrudnicestvo” în Moldova
Mihail Davîdov, șeful reprezentanței „Rossotrudnicestvo” în Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanța în Moldova a Agenției „Rossotrudnicestvo” își marchează a 10-a aniversare, cu această ocazie fiind organizate un șir de activități culturale.

CHIȘINĂU, 9 oct – Sputnik. Cu ocazia acestui jubileu, reprezentanța în Moldova a „Rossotrudnicestvo” (Centrul Rus de Știință și Cultură – CRȘC) va organiza câteva activități grandioase. Mihail Davîdov, șeful reprezentanței, a vorbit despre acest program cultural.

„Noi avem întotdeauna un program cultural bogat. În acest an, în legătură cu data jubiliară, programul este deosebit. Au loc multe concerte, întâlniri de creație”, a menționat Davîdov.

Potrivit acestuia, în octombrie se va desfășura Săptămâna Filmului Rus, în două orașe concomitent: la Chișinău și Tiraspol.

Igor Dodon și Eleonora Mitrofanova - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon, în discuție cu președintele Rossotrudnicestvo, Eleonora Mitrofanova – Detalii

Pe 26 octombrie, pe scena Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” va evolua un cunoscut cântăreț moldovean care va interpreta melodii în limba rusă. Iar pe 1 noiembrie la Chișinău va avea loc un concert consacrat jubileului reprezentanței „Rossotrudnicestvo” în Moldova.

„Pe parcursul a 10 ani CRȘC și-a făcut aici prieteni de încredere. Iar noi suntem mândri că avem un număr mare de parteneri, că suntem bine cunoscuți. Datorită colaborării noastre, numărul persoanelor, care încep să cunoască mai bine Rusia, să o înțeleagă, devine tot mai mare și mai mare”, a specificat Davîdov.

Șeful CRȘC ajută oamenii să participe la diferite activități ruso-moldovenești, organizează călătorii în Federația Rusă, are o colaborare strânsă cu instituțiile de învățământ.

Începând cu ziua de azi, colaboratorii „Rossotrudnicestvo” intenționează să viziteze 10 localități din Republica Moldova unde vor merge prin școli, biblioteci și vor avea întâlniri cu prieteni și parteneri.

Fluxul de știri
0