Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon, în discuție cu președintele Rossotrudnicestvo, Eleonora Mitrofanova – Detalii

© Photo : Igor Dodon Igor Dodon și Eleonora Mitrofanova
Igor Dodon și Eleonora Mitrofanova - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a asigurat-o pe Eleonora Mitrofanova, președintele Rossotrudnicestvo, că el va acorda și în continuare o atenție deosebită păstrării și susținerii limbii ruse în țara noastră.

CHIȘINĂU, 8 oct – Sputnik. Președintele Igor Dodon a anunțat pe pagina sa de Facebook că a avut o întrevedere cu Eleonora Mitrofanova, președintele Agenției Federale pentru problemele Comunității Statelor Independente ale compatrioților care locuiesc în afara granițelor și pentru colaborare umanitară pe plan internațional (Rossotrudnicestvo). Eleonora Mitrofanova se află într-o vizită în Republica Moldova, cu ocazia aniversării a 10-a de la deschiderea reprezentanței Agenției Rossotrudnicestvo în țara noastră.

Dodon spune că a salutat înaltul oaspete și și-a exprimat recunoștința față de partenerii ruși pentru realizarea unui șir de proiecte culturale, umanitare și educaționale în Republica Moldova. Președintele a menționat importanța aprofundării cooperării, subliniind faptul că Federația Rusă este un partener strategic al țării noastre.

Президент РФ Владимир Путин и президент Молдавии Игорь Додон (справа) во время встречи в рамках саммита Высшего Евразийского экономического совета и глав приглашенных государств во Дворце независимости в Нур-Султане - Sputnik Moldova
Politică
Ce i-a urat lui Putin președintele Dodon

"În cadrul discuției, am examinat planul de acțiuni comune care vor fi întreprinse pe viitor cu reprezentanța Rossotrudnicestvo în Moldova. În special, am menționat necesitatea extinderii programelor de instruire a studenților din Moldova în instituțiile universitare din Rusia și a stagierii cadrelor pedagogice în Rusia", scris Igor Dodon pe Facebook. .

În context, șeful statului a vorbit despre importanța deschiderii la Chișinău a filialei unei dintre cele mai mari universități din Federația Rusă, "astfel ca tinerii din țara noastră, în special, vorbitorii de limba rusă, să nu fie nevoiți să plece din Moldova pentru a studia în alte țări".

Totodată, Igor Dodon spune că a venit cu inițiativa de a realiza un amplu program de susținere multilaterală a tuturor instituțiilor preșcolare și preuniversitare din Republica Moldova în care procesul educațional se desfășoară în limba rusă. "Consider că este necesar ca, în comun cu conducerea Federației Ruse, să fie acordată asistență financiară, tehnică, didactică cetățenilor vorbitori de limba rusă din Moldova".

În final, el a asigurat-o pe doamna Mitrofanova de faptul că Administrația Președintelui va acorda și în continuare o atenție deosebită păstrării și susținerii limbii ruse în țara noastră.

Fluxul de știri
0