Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Iată ce acțiuni ilegale a comis un ucrainean în țara noastră - Detalii

© Sputnik / Мирослав РотарьVamă
Vamă  - Sputnik Moldova
Abonare
Omenii legii au reținut un ucrainean care obișnuia să aducă în țara noastră droguri de timp marijuana prin contrabandă.

CHIȘINĂU, 9 oct - Sputnik. Oamenii legii au reținut un bărbat din Ucraina care aducea prin contrabandă, în țara noastră, droguri de tip marijuană și le comercializa.

Captura de droguri - Sputnik Moldova
Societate
Contrabandiști profesioniști: Iată cum vindeau droguri clienților - Detalii

Investigațiile în acest caz au demarat în luna septembrie 2019.

Polițiștii au adunat informații despre cetățeanul ucrainean de 54 de ani care obișnuia să treacă des frontiera Republicii Moldova cu droguri pentru a le putea comercializa ulterior în raionul Soroca.  

Contrabandistul și-a utilat automobilul cu ascunzișuri speciale pentru a dosi stupefiantele în așa fel încât să nu fie găsite de oamenii legii în timpul traversării frontierei. În data de 4 octombrie, oamenii legii au efectuat acțiuni de urmărire penală și au reținut suspectul. 

”Asupra individului, polițiștii au depistat două pungi în care se afla o masă vegetală cu miros specific asemănătoare cu marijuana, în cantitate totală de aproximativ 1500 de grame. În cadrul audierilor, bănuitul și-a recunoscut vina, fiind constatat că acesta a transportat drogurile din Ucraina în Republica Moldova, prin punctul de trecere Țechinovca – Soroca, cu scopul de a le vinde”, este precizat într-un comunicat de presă al Poliției. 

Individul intenționa să vândă drogurile în raionul Soroca. Valoarea acestora se ridică la aproximativ 60 000 de lei. Bărbatul a fost plasat în arest preventiv pe un termen de 20 de zile. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă, pentru circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor în scop de înstrăinare, până la șapte ani de închisoare, iar pentru contrabandă până la 2 ani.

Fluxul de știri
0