Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Contrabandiști profesioniști: Iată cum vindeau droguri clienților - Detalii

© Photo : Poliția de FrontierăCaptura de droguri
Captura de droguri - Sputnik Moldova
Abonare
Un grup specializat în contrabandă cu droguri au fost reținuți de oamenii legii - Schema prin care activau.

CHIȘINĂU, 9 sept - Sputnik. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate (PCCOCS) a deconspirat un grup criminal bine organizat specializat în comercializarea drogurilor. Aceștia și-au început activitatea în anul 2018 și vindeau droguri în Ucraina, Rusia, dar ”sediul” principal al indivizilor era în țara noastră. 

Captura de droguri - Sputnik Moldova
Societate
Afacere cu droguri: Cum au vrut să se îmbogățească doi tineri din Călărași

Pentru această ”afacere” cu droguri, grupul dispunea de laboratoare improvizate, calculatoare și curieri. Astfel, contrabandiștii activau în baza unei ierarhii și a unui sistem de divizare a rolurilor. La fel, aceștia foloseau aplicații electronice secretizate de comunicare. Coordonatorul grupului primea banii prin terminale de plată electronică, disponibile public. Membrii grupului ascundeau drogurile în locuri publice. Ulterior, comunica clienților electronic locația acestora.

”În total, procurorii au perchiziționat peste 10 locații în care au ridicat droguri în cantitate totală de aproape 700 de grame. Potrivit legii, în cazul unor droguri, chiar și 0,00002 g se consideră cantitate mare, care rezultă într-o pedeapsă mai mare atunci când este comercializat sau deținut ilegal”, este precizat într-un comunicat de presă al Procuraturii Generale. 

Droguri - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Incredibil: Droguri de un miliard de dolari pe nava deținută de banca americană „JPMorgan”

Potrivit declarațiilor coordonatorului grupului, acesta a început activitatea ilegală după ce a văzut un anunț de angajare pe internet. Astfel, el a început să vândă droguri în rol de începător. Ulterior, în urma reținerilor salariale, acesta și-a deschis un magazin personal, în complicitate cu un fost coleg de muncă. Acesta și-a recunoscut vina și a colaborat cu procurorii, precum și alți câțiva membri ai grupului. 

Membrii grupului au fost plasați în arest preventiv și riscă o pedeapsă de până la 15 ani

Urmărirea penală a fost finalizată, iar dosarul a fost trimis în instanța de judecată pentru examinare în fond. La moment, membrii grupului criminal organizat au fost plasați în arest preventiv și riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 15 ani.

Fluxul de știri
0