Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Atenție șoferi: Poliția de patrulare va face asta până la sfârșitul lunii – Video

Abonare
Acțiunile poliției sunt organizate atât în municipiul Chișinău, cât și pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 9 oct – Sputnik. Poliția de patrulare va efectua razii pe drumurile din ţară până la sfârșitul lunii.

„Vânătoarea” de șoferi care nu și-au achitat amenzile a început pe străzile din municipiul Chișinău.

Dumitru Gogu - Sputnik Moldova
Alcoolul i-a lăsat fără dreptul de a conduce: Vezi câți șoferi au rămas fără permisul auto

Inspectorii de patrulare opresc mașinile, apoi îi verifică pe șoferii cu ajutorul unui scanner. Dacă depistează că pe numele lor au fost emise procese verbale, iar amenda nu a fost plătită, oamenii legii le întocmesc procese verbale.

Amenzile „se sting” după un an de la fixarea contravenției, dacă nu sunt achitate. Însă, șoferii nu scapă de ele dacă sunt prinși în trafic și semnează procesele-verbale sau atunci când scrisoarea poliției vine prin recomandare.

Pentru a fi la curent cu existența amenzilor, șoferii sunt îndemnați să le verifice regulat.

Pe parcursul zilei de ieri, în două sectoare ale Capitalei au fost organizate filtre pentru depistarea șoferilor care încalcă Regulamentul Circulației rutiere și dacă au făcut-o anterior.

Astfel, peste 150 de șoferi au fost trași pe dreapta și verificați prin intermediul aplicației „E-DATA” – 84 s-au ales cu procese-verbale în urma încălcărilor depistate de camerele de supraveghere.

Strada Alecu Russo - Sputnik Moldova
Societate
Atenție, șoferi: Reguli noi în cazul accidentelor rutiere - detalii

Cele mai frecvente abateri sunt depășirea limitei de viteză, ignorarea semnelor de interzicere a semaforului și nerespectarea marcajelor rutiere.

De asemenea prin filtru a fost depistat și un șofer care circula fiind în stare de ebrietate chiar de dimineaţă. Supus testului alcoolscopic, acesta avea 0.73 mg/l alcool în aerul expirat.

Totodată, 28 de conducători auto au primit citații de prezentare la „CUMC”, iar cei cu centurile de siguranță necuplate au fost avertizați asupra riscurilor care îi pasc.

Operațiunea are scopul de a crește gradul de siguranță în trafic și responsabilizarea șoferilor cu privire la pericolele la care se expun și îi implică pe ceilalți participanți la trafic.

 

Fluxul de știri
0