Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alcoolul i-a lăsat fără dreptul de a conduce: Vezi câți șoferi au rămas fără permisul auto

© Sputnik / Miroslav RotariDumitru Gogu
Dumitru Gogu - Sputnik Moldova
Abonare
Începând cu 14 decembrie 2018 a intrat în vigoare pachetul de legi anti-alcool. Vezi câți conducători auto și-au pus permisul la bătaie de dragul paharului.
Alcoolul i-a lăsat fără dreptul de a conduce. Vezi câți șoferi au rămas fără permisul auto

Conducătorii auto din țara noastră continua să-și pună viața în pericol de dragul paharului. Potrivit ofițerului Direcției supraveghere transport și circulație rutieră a Inspectoratului Național de Patrulare, Dumitru Gogu, de la începutul acestui an, peste 80 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au urcat băuți la volan.

„În primele opt luni ale anului au rămas fără permis de conducere 82 de șoferi. Dar trebuie să menționez că noi nu avem și datele dosarelor care se află în procedură”, a declarat Dumitru Gogu, ofițer al direcției supraveghere transport și circulație rutieră a INP, în cadrul emisiunii „Atitudini” de la Radio Sputnik Moldova.

Amintim că, începând cu 14 decembrie 2018, a întrat în vigoare un pachet de legi anti-alcool, care prevede pedepse mai dure pentru șoferii prinși în stare de ebrietate la volan.

De precizat este că, în primăvara acestui an, fostul prim-ministru Pavel Filip anunța necesitatea creării unui grup de lucru care să se ocupe de elaborarea unor legi menite să-i responsabilizeze și pe șoferii care conduc cu viteză excesivă.

Atunci, autoritățile anunțau că viteza excesivă rămâne o problemă majoră și una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere. Pentru a-i face pe conducătorii auto să respecte regimul de viteză, fostul premier propunea ca șoferilor care vor conduce cu viteză excesivă să le fie retras permisul de conducere, așa cum se întâmplă în prezent în mai multe țări europene.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0