Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Impresionant: Primul album al cavalerilor Ordinului "Gloria Muncii" din Republica Moldova

© Photo : Facebook / Marin GrigorițăMarin Grigoriță
Marin Grigoriță - Sputnik Moldova
Abonare
Un tânăr din țara noastră și-a propus să realizeze un proiect inedit - Tezaurul Notoriu al Națiunii. Acesta și-a pus în plan să creeze albumul cavalerilor Ordinului "Gloria Muncii" din Republica Moldova, care este o premieră pentru țara noastră.
Impresionant: Primul album al "Cavalerilor Ordinului Gloria Muncii din Republica Moldova"

Ideea îi aparține lui Marin Grigoriță, un tânăr ambițios de 24 de ani. Acesta spune că moldovenii au multe motive pentru care pot fi mândri de poporul lor: pământul, tradițiile, obiceiurile, dar cei mai de preț sunt oamenii muncitori, dornici de a cunoaște și de a contribui la dezvoltarea societății.

Potrivit spuselor sale, albumul cavalerilor Ordinului "Gloria Muncii" din Republica Moldova va fi împărțit în trei volume. În total, vor fi prezentate istoriile de viață a celor 1800 de moldoveni care au fost premiați cu Ordinul "Gloria Muncii".

"În album vor fi prezentate fotografiile acestor oameni, realizările pe parcursul vieții lor și meritele pentru care au fost distinși cu aceste premii", a explicat Marin Grigoriță pentru Sputnik Moldova.

Mai mult, tânărul firmă că acest album va motiva tinerii din Republica Moldova să fie mai încrezători în forțele lor, să lupte pentru realizarea scopurilor și să nu lase niciodată mâinile în jos.

"După absolvirea instituțiilor de învățământ, tinerii nu au idee ce să facă în continuare. Aceștia consideră că în Moldova nu se vor putea realiza. Eu vreau să le demonstrez contrariul, cu argumente și fapte concrete că se poate! Aceste albume vor ajunge și în bibliotecile instituțiilor de învățământ", a subliniat el.

Ordinul "Gloria Muncii" este o distincție oferită din anul 1992. Acesta este un ordin oficial în Republica Moldova, care se conferă pentru rezultate excepționale în muncă, activitate publică de vază și contribuții substanțiale în domeniul culturii, științei, sportului, vieții publice sau social-economice. Ordinul "Gloria Muncii" este conferit de către președintele Republicii Moldova.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0