Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Greceanîi: Trebuie să ajutăm producătorii să-și promoveze vinurile în țară și peste hotare

© Sputnik / Miroslav RotariZiua Națională a Vinului 2019
Ziua Națională a Vinului 2019  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Parlamentului: Statul trebuie să ajute producătorii autohtoni să promoveze vinurile nu doar pe piața din Republica Moldova, dar și de peste hotare.

CHIȘINĂU, 7 oct - Sputnik. Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a participat la ceremonia de premiere a celor mai bune vinuri de casă, organizată în cadrul Zilei Naționale a Vinului.

”Este o tradiție foarte frumoasă de a promova un produs al nostru, autohton – vinul. Cu o deosebită mândrie spun de fiecare dată că vinurile noastre sunt cele mai bune din lume și merită să le promovăm și să le consumăm, bineînțeles cu măsură”, a declarat președintele Parlamentului.

Zinaida Greceanîi a adresat sincere felicitări producătorilor de vinuri învingători ai concursului pentru cel mai bun vin de casă ”Polobocul de aur”, dorindu-le succes în a continua tradiția de producere a vinurilor.

Ziua Națională a Vinului 2019 - Sputnik Moldova
Sărbătoarea Vinului: Un număr impresionant de turiști au venit în țara noastră – Foto

”Este o mândrie a noastră deosebită când auzim că vinurile noastre ajung până și în China, de aceea statul trebuie să ajute producătorii noștri autohtoni să promovăm vinurile nu doar pe piața din Republica Moldova, dar și de peste hotare. Avem producători care au atâta curaj ca, în condiții deloc simple, să se miște înainte și să producă”, a menționat Zinaida Greceanîi.

Înainte de ceremonia de premiere, președintele Parlamentului a vizitat standurile vinificatorilor și a discutat cu ei despre realizările și problemele pe care le întâlnesc.

Concursul pentru cel mai bun vin de casă ”Polobocul de aur” este organizat anual, din 2002, de Camera de Comerț și Industrie a Moldovei cu scopul de a pune în valoare tradiția producerii vinului de casă calitativ. La concurs au participat producători din majoritatea raioanelor Republicii Moldova. Juriul de specialitate a desemnat 8 învingători.

Ziua Națională a Vinului a avut loc în zilele de 5-6 octombrie. 65 de vinificatori au participat la acest eveniment care a fost vizitat de sute de turiști străini. 

Fluxul de știri
0