Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vreți pensie mai mare? Iată ce trebuie să faceți

© Sputnik / Evghenii PANASENCOПенсионер pensionar bătrâni bătrân
Пенсионер pensionar bătrâni bătrân - Sputnik Moldova
Abonare
De la 1 ianuarie 2019 a intrat în vigoare legea care prevede reexaminarea pensiilor pentru limită de vârstă persoanelor care au activat în câmpul muncii după realizarea dreptului la pensie.

CHIȘINĂU, 5 oct – Sputnik. Începând cu 1 ianuarie 2019, persoanele care s-au pensionat până la 1 ianuarie 1999 şi au realizat un stagiu de cotizare după pensionare de 15 ani sau mai mult, pot depune cerere pentru reexaminarea pensiei pentru limită de vârstă la casa teritorială de asigurări sociale conform locului de trai.

 пожилые люди - Sputnik Moldova
Societate
Reguli noi la ieșirea la pensie în Moldova: Ce trebuie să știe femeile

Solicitanții trebuie să prezinte buletinul de identitate şi carnetul de muncă. Dacă au pierdut carnetul de muncă, atunci pot ataşa la cerere orice alte acte, certificate care confirmă activitatea de muncă.

Pensiile acelor beneficiari care au un stagiu de cotizare mai mic de 15 ani vor fi revizuite în anul 2020. În cazul beneficiarilor de pensii stabilite după 1 ianuarie 1999 reexaminarea pensiilor pentru limită de vârstă se va efectua începând cu 1 ianuarie 2021, eşalonat, conform prevederilor legii în funcţie de durata stagiului de cotizare realizat după stabilirea pensiei.

De la 1 ianuarie 2019 a intrat în vigoare legea care prevede reexaminarea pensiilor  pentru limită de vârstă persoanelor care au activat în câmpul muncii după realizarea dreptului la pensie.

Fluxul de știri
0