Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum vom sărbători anul acesta Ziua Vinului: Programul detaliat al evenimentului

Abonare
Organizatorii au pregătit un program de excepție pentru cei care vor veni să sărbătorească Ziua Vinului în centrul Capitalei, iar evenimentul va depăși spațiul oferit de Piața Marii Adunări Naționale.

Anul acesta, Ziua Vinului este sărbătorită pentru a 18-a oară, iar evenimentul va fi unul de amploare. Tradițional, acesta are loc în primul weekend din luna octombrie. În infograficul Sputnik Moldova puteți vedea programul detaliată al celor două zile de sărbătoare.

Pentru prima dată, sărbătoarea va trece dincolo de Piața Marii Adunări Naționale și va cuprinde în premieră întreg Scuarul Catedralei „Nașterea Domnului”, dar și strada pietonală „Eugen Doga” din Chișinău.

Gheorghe Arpentin  - Sputnik Moldova
Ediția din acest an a Zilei Naționale a Vinului trece „hotarele”. Ce trebuie să știi

Va fi rezervat mai mult spațiu, împărțit în mai multe zone de activități tematice. Organizatorii promit de asemenea mai multe vinuri de calitate și mai multe surprize pentru vizitatori.

Startul va fi dat în Piața Marii Adunări Naționale, acolo unde vor fi amplasate standurile celor 70 de vinificatori din diverse zone ale țării.

În Zona de relaxare, vizitatorii vor putea să stea comod la măsuțele și băncile confecționate din materiale reciclabile și să se bucure de recitalurile mai multor interpreți și formații cunoscute.

În Zona gastronomică, oaspeții vor putea savura bucate tradiționale, gătite de zeci de gospodine și companii de catering.

Tradiționala Școală a Vinului va avea în acest an un program mult mai extins. Masterclass-urile vor fi ghidate de somelieri profesioniști.

Va fi și tradiționala Curte Țărănească, Zona meșteșugarilor, Zona concertelor și altele.

Vizitatorii se vor putea informa despre programul evenimentului de la infopoint-urile, care vor fi plasate la fiecare intrare în Orășelul Vinului. Totodată, aceștia vor putea achiziționa Carnetul Degustătorului, dar și materiale promoționale. Mai multe informații cu privire la agenda evenimentului puteți afla pe site-ul wineday.wineofmoldova.com.

Fluxul de știri
0