Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cetățeni moldoveni ținuți captivi în Spania: Istoria care a zguduit o lume întreagă

© Photo : Guardia CivilDesarticulada una organización delictiva que explotaba laboralmente a víctimas captadas en Rumanía y Moldavia
Desarticulada una organización delictiva que explotaba laboralmente a víctimas captadas en Rumanía y Moldavia - Sputnik Moldova
Abonare
Timp de trei ani, 600 de muncitori români și moldoveni erau ținuți în condiţii crunte, într-o casă plină de şobolani, în mizerie și miros insuportabil.

CHIȘINĂU, 5 oct – Sputnik. Poliţia spaniolă a destructurat o grupare care a exploatat timp de trei ani 600 de români şi cetățeni moldoveni în ferme din sudul țării. Potrivit presei spaniole, rețeaua era condusă de cetățeni români.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova a comuniat că Ambasada Republicii Moldova în Regatul Spaniei a luat imediat legătura cu autorităţile spaniole competente pentru clarificări.

Euro - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Moldovenii din Spania - În ce caz primiţi ajutoare de peste 500 de euro pe copil

Conform informațiilor oferite Ambasadei de către Garda Civilă spaniolă, acțiunea respectivă a avut loc în luna februarie 2019, înregistrarea video fiind prezentată, în octombrie, în cadrul unei conferințe de presă.

Totodată, a fost confirmat că doar 10 persoane din cele 600 de victime au fost identificate ca fiind cetățeni moldoveni.

”Aceștia din urmă au refuzat să revină în țară, ei fiind în așteptarea unui permis de ședere temporar”, anunță MAEIE.

Ambasada a contactat și responsabilii din cadrul Centrului cooperare polițienească internațională al Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova, care au confirmat că este vorba despre cazul din februarie 2019, pe acesta fiind deja pornite dosare penale.

Muncitorii români și moldoveni erau ținuți în condiţii crunte, într-o casă plină de şobolani, în mizerie, într-un miros insuportabil. La o altă fermă aceștia stăteau în adăposturi din folii de plastic, unde singurul lux era un aragaz.

Oamenii primeau pentru tot chinul 10 euro pe zi, din care erau nevoiți să-și plătească mâncarea și aşa-zisa cazare, în timp ce câştigurile grupării erau în jur de un milion de euro pe lună sau uneori chiar duble.

În acest caz au fost arestate 16 persoane.

Fluxul de știri
0