Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldovenii din Spania - În ce caz primiţi ajutoare de peste 500 de euro pe copil

© AFP 2024 / MARTTI KAINULAINEN / LEHTIKUVA Euro - Imagine Simbol
Euro - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Abonare
În Spania, de la 1 aprilie a intrat în vigoare un paragraf din Decretul Regal Lege, care prevede măsuri urgente de protecție socială. În ce situaţie trebuie să se afle familiile pentru a primi de la stat până la 588 de euro pe copil.

CHIȘINĂU, 10 apr – Sputnik. Guvernul spaniol a majorat alocaţia pentru copilul aflat în întreținere fără dizabilități: de la 291 de euro până la 341 de euro (28 de euro pe lună) în cazul familiilor aflate în situație de sărăcie, cu un venit sub 50% din venitul considerat pragul sărăciei.

De asemenea, ajutorul creşte până la 588 de euro (49 de euro pe lună) pentru familiile în situație de sărăcie severă, când venitul anual este mai mic de 25% din venitul considerat pragul sărăciei, informează ziarul Noi în Spania

München, Germania - Sputnik Moldova
Moldoveni în Germania: Noi locuri de muncă - salarii de 3 mii de euro

Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, în anul 2017, 31% dintre minorii sub 16 ani din Spania erau într-o situație de sărăcie sau se confruntau cu un risc de excluziune socială, ceea ce înseamnă un total de două milioane de copii.

De asemenea, 630.000 de copii din Spania trăiesc în condiţii de sărăcie severă, în familii cu venituri sub 25% din media veniturilor echivalente. Sunt în această situație familiile formate din doi adulți și doi copii, care au venituri mai mici de 7.000 de euro pe an, cu alte cuvinte, mai puțin de 600 de euro pe lună.

După cum estimează Guvernul, 588 de euro ar putea scoate din această situație de sărăcie severă circa 82.000 de copii, adică 11,7%. În Decretul Regal Lege se precizează că ultimele date cu privire la ultimul trimestru din 2018 arată o „ușoară scădere” a numărului de familii cu minori în îngrijire ce nu au nici un venit, deși se semnalează că numărul acestor cămine fără venituri se menține practic dublu față de cel de la începutul crizei economice.

Fluxul de știri
0