Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cât costă unul dintre cele mai scumpe numere de înmatriculare a autovehiculelor în Moldova

© Sputnik / Rodion ProcaTransport
Transport - Sputnik Moldova
Abonare
Un număr de înmatriculare a autovehiculelor în Republica Moldova ar putea ajunge și până la 7020 de lei sau 400 de euro.

CHIȘINĂU, 5 sept – Sputnik. Un număr de înmatriculare a autovehiculelor în Republica Moldova ajunge să coste peste 7000 de lei. Este vorba despre numărul de înmatriculare ce conține simboluri solicitate.

Numărul de înmatriculare este combinația de litere şi cifre de pe placa de înmatriculare. Costul unui număr de înmatriculare special ajunge la 6720 de lei.

De asemenea, solicitantul poate rezerva numărul de înmatriculare ce conține simboluri solicitate. Costul rezervării numărului nu include costul plăcii de înmatriculare cu simboluri solicitate.

Numărul de înmatriculare se rezervă pentru o perioadă de 30 zile calendaristice. Tariful pentru acest serviciu se ridică până la 300 de lei.

Până la expirarea termenului de rezervare a numărului solicitat, puteţi comanda serviciul de prelungire a termenului de rezervare, pentru încă cel puţin o lună, sau comanda placa de înmatriculare în oficiile Agenţiei pentru Servicii Publice.

Poliția de Patrulare - Sputnik Moldova
Societate
Regulă nouă: Permisul de conducere ar putea fi retras pe o perioadă de câțiva ani

Rezervarea online a numărului de înmatriculare ce conţine simboluri solicitate pentru automobil, motocicletă, remorcă se efectuează în baza cererii electronice a solicitantului.

De acest serviciu pot beneficia doar cetăţenii Republicii Moldova a căror înregistrare de evidenţă se conţine în Registrul de Stat al Populaţiei (deţin număr de identificare de stat al persoanei fizice - IDNP). Lipsa vehiculului în posesia solicitantului nu poate fi motiv de refuz pentru prestarea serviciului respectiv. Ulterior, procedura de comandare a plăcii de înmatriculare cu număr de înmatriculare ce conţine simboluri solicitate, rezervat anterior, poate fi realizată în cadrul subdiviziunii de examinare şi evidenţă a transportului.

Nu se permite rezervarea online a numărului de înmatriculare ce conţine simboluri solicitate pentru altă persoană.

Astfel, în total, pentru un număr de înmatriculare special plus rezervarea pentru o lună veți plăti 7020 de lei, echivalent a aproape 400 de euro.

Fluxul de știri
0