Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Amenzi usturătoare pentru agitația electorală: Legea votată astăzi de Parlament

© Sputnik / Rodion Procabani
bani - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Concurenții electorali, persoanele cu funcție de răspundere și persoanele fizice vor plăti amenzi usturătoare pentru agitația în ziua alegerilor.

CHIȘINĂU, 4 oct – Sputnik. Agitaţia electorală atât în ziua alegerilor, cât și în ziua precedentă alegerilor va fi pedepsită cu amendă. Parlamentul a votat astăzi, 4 octombrie, în lectură finală, unele modificări la Codul Contravențional al Republicii Moldova.

Выборы в парламент Молдовы 2019 - Sputnik Moldova
Societate
Alegeri 2019: alegătorii pot verifica corectitudinea întocmirii listelor electorale

Președintele comisie juridice, numiri și imunități, Sergiu Litvinenco, a declarat că prin modificările votate, Codul Contravențional a fost adus în concordanță cu Codul Electoral, care interzice agitația electorală atât în ziua alegerilor cât și în ziua precedentă scrutinului.

Potrivit Codului Contravențional, agitația electorală atât în ziua alegerilor cât și în ziua precedentă scrutinului se va sancţiona cu amendă de la 6 la 12 unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice sau de la 300 de lei la 600 de lei.

Persoanele cu funcţie de răspundere sau candidatului electoral vor fi pedepsite cu amendă de la 24 la 30 de unităţi convenţionale ori de la 1200 de lei la 1500 de lei.

Fluxul de știri
0