Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alegeri 2019: alegătorii pot verifica corectitudinea întocmirii listelor electorale

© Sputnik / Miroslav RotariВыборы в парламент Молдовы 2019
Выборы в парламент Молдовы 2019 - Sputnik Moldova
Abonare
Până pe data de 19 octombrie, alegătorii pot verifica corectitudinea întocmirii listelor electorale. Sunt patru modalități prin care pot vedea dacă au fost înscriși corect în listele electorale.

CHIȘINĂU, 1 oct – Sputnik. Comisia Electorală Centrală (CEC) anunță că, până pe 19 octombrie, alegătorii pot verifica corectitudinea întocmirii listelor electorale atât în localurile secţiilor de votare, cât şi online, accesând pagina web oficială a comisiei: www.cec.md sau pe pagina www.verifica.cec.md.

Выборы президента Молдовы 2016 - Sputnik Moldova
Societate
A început tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile parlamentare noi

Potrivit legislaţiei electorale, alegătorul se poate adresa la biroul electoral al secției de votare, ce corespunde domiciliului sau reședinței sale, pentru a solicita, în baza documentelor doveditoare, includerea sau excluderea din listă, corectarea erorilor comise la înscrierea datelor despre sine ori despre alţi alegători.

Sunt patru modalități pentru verificarea on-line a datelor înscrise în listele electorale:

  1. pe pagina web oficială a comisiei www.cec.md, accesând  butonul "Verifică-te în Registrul de Stat al Alegatorilor" (introducând IDNP-ul și trecând o verificare antirobot, alegătorul poate afla la ce secție de votare este arondat și care este numărul său de ordine din lista electorală);
  2. pe pagina verifica.cec.md – accesând butonul "află unde să votezi" (selectând localitatea și adresa, se poate afla care este secția de votare care deservește această locație);
  3. pe pagina CEC www.cec.md, fiind accesată rubrica "Verifică lista electorală" și selectând localitatea și secția de votare, poate fi descărcat fișierul PDF al listei electorale, în format restrâns, pentru secția respectivă, care conține numele, prenumele și anul de naștere al alegătorilor);
  4. pe pagina CEC www.cec.md, "Harta circumscripțiilor electorale". Fiind deschisă harta geospațială a secțiilor de votare, cu un click pe secția de votare, poate fi vizualizată informația ce conține datele de contact a secției de votare și link-ul la fisierul PDF cu lista alegătorilor din secția respectivă).

Modificări în listele electorale pot fi solicitate cel târziu în ziua precedentă zilei alegerilor. Alegătorul poate fi înscris numai într-o singură listă electorală şi la o singură secţie de votare, în baza actelor ce atestă domicilierea sa sau în perimetrul secţiei de votare respective. Persoana care are domiciliu și reședință valabilă, se înscrie în lista electorală ce corespunde secţiei de votare în a cărei rază teritorială aceasta îşi are reşedinţa.

Fluxul de știri
0