Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Republica Moldova s-a împrumutat de la FMI - Iată în ce condiții

© AFP 2024 / Mandel NganLe Fonds monétaire international (FMI)
Le Fonds monétaire international (FMI)  - Sputnik Moldova
Abonare
Republica Moldova a primit o nouă tranșă de bani. Dintre aceștia o parte sunt pentru susținerea bugetului de stat. Iată despre ce este vorba.

CHIȘINĂU, 4 oct  Sputnik. Fondul Monetar Internațional a alocat Republicii Moldova o nouă tranșă în valoare de 46,1 milioane de dolari. 

Штаб-квартира Всемирного банка в Вашингтоне - Sputnik Moldova
Va primi sau nu Republica Moldova bani de la FMI: Ce a decis Consiliul

Despre aceasta anunță Ministerul Finanțelor într-un comunicat de presă. Potrivit instituției, aproximativ 27,5 milioane de dolari sunt pentru susținerea bugetului de stat.

Prima plată, în sumă de 30,7 milioane dolari, a fost efectuată pe data de 24 septembrie. 18,4 milioane dolari dintre aceștia sunt destinați pentru susținerea bugetului de stat. Restul sumei, 15,4 milioane dolari, a fost debursată la data de 30 septembrie. 9,1 milioane dolari sunt pentru susținerea bugetului de stat.

Prim-ministrul Maia Sandu, la întrevederea cu misiunea FMI - Sputnik Moldova
Maia Sandu spune de ce au venit experții FMI la Chișinău

Menționăm, Republica Moldova beneficiază de suport financiar de aproximativ 178,7 milioane dolari în cadrul Programului aprobat pentru un termen de trei ani. Banii sunt acordați în tranșe și vine să susțină reformele promovate de Guvern. Până în prezent din contul programul de finanțare existent au fost debursate surse destinate susținerii bugetului de stat în sumă de 91,4 milioane dolari.

Amintim, o echipă de experți ai FMI, condusă de Ruben Atoyan se află în vizită de lucru la Chișinău în perioada 2 – 8 octombrie.

Fluxul de știri
0