Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Va primi sau nu Republica Moldova bani de la FMI: Ce a decis Consiliul

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Accesați arhiva multimediaШтаб-квартира Всемирного банка в Вашингтоне
Штаб-квартира Всемирного банка в Вашингтоне - Sputnik Moldova
Abonare
După ce în iulie premierul Maia Sandu anunța că Republica Moldova va primi în acest an o nouă tranșă de bani de la Fondul Monetar Internațional, ieri Consiliul de directori executivi al FMI a decis.

CHIȘINĂU, 21 sept – Sputnik. Republica Moldova poate accesa cele peste 46 de milioane de dolari din acordul financiar încheiat cu Fondul Monetar Internațional, care include suma totală de 130 de milioane.

Обмен валют - Sputnik Moldova
Inflația - peste prognoza BNM: Legătura dintre scumpirea alimentelor și acordul cu FMI

Decizia a fost adoptată ieri de Consiliul de directori executivi al FMI, este menționat într-un comunicat de presă al Fondului Monetar Internațional, Reprezentanța permanentă în Republica Moldova.

Totodată, instituția a aprobat prelungirea actualului acord de cooperare până pe 20 martie 2020 și a modificat graficul de debursare, pentru a permite finalizarea cu succes a programului.

În comunicat este precizat că decizia FMI de a elibera o nouă tranșă de ajutor financiar către Republica Moldova se datorează revenirii la cooperarea Guvernului de la Chișinău cu Fondul.

Banii de la FMI vor fi utilizați pentru a continua programul de reforme economice și financiare promovate de autorități. FMI încurajează și cheltuieli în domeniul social și al infrastructurii. Totodată, experții internaționali îndeamnă Executivul condus de Maia Sandu să îmbunătățească politica monetară și să se meargă în continuare pe obiectivul menținerii stabilității prețurilor.

Fluxul de știri
0