Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Maia Sandu spune de ce au venit experții FMI la Chișinău

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPrim-ministrul Maia Sandu, la întrevederea cu misiunea FMI
Prim-ministrul Maia Sandu, la întrevederea cu misiunea FMI - Sputnik Moldova
Abonare
O echipă de experți ai Fondului Monetar Internațional se află în vizită de lucru în Republica Moldova. Aceștia au avut prima discuție cu membrii Guvernului.

CHIȘINĂU, 2 oct – Sputnik. Experții Fondului Monetar Internațional, aflați în vizită de lucru în Republica Moldova, au discutat cu membrii Guvernului bugetul pentru anul viitor, fiind analizate mai multe propuneri ale Guvernului. Despre aceasta a anunțat premierul Maia Sandu după ședința cabinetului de miniștri.

Штаб-квартира Всемирного банка в Вашингтоне - Sputnik Moldova
Va primi sau nu Republica Moldova bani de la FMI: Ce a decis Consiliul

Potrivit șefului Cabinetului de Miniștri, FMI a apreciat acțiunile Guvernului de a ajusta deciziile luate de guvernul anterior, precum și ritmul de promovare a reformelor.

„Experții FMI au apreciat acțiunile noastre de corectare a deciziilor proaste ale Guvernului precedent și au apreciat că am reușit foarte repede să ne mișcăm și să prezentăm cele două evaluări”, a declarat Maia Sandu.

Potrivit premierului, această vizită a reprezentanților FMI la Chișinău este una de documentare și nu va fi semnat niciun acord. De asemenea, Maia Sandu spune că sunt planificate discuții cu reprezentanții societății comerciale și ai societății civile cu privire la politica fiscală.

Echipa de experți FMI, condusă de Ruben Atoyan se va afla în țara noastră până pe 8 octombrie.

Fluxul de știri
0