Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Deputații se întrunesc în ședință: Discută despre Aeroportul Chișinău și Air Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание Парламента
Заседание Парламента - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul se va întruni în ședință plenară vineri, 4 octombrie, începând cu ora 10:00. Printre subiectele incluse pe agendă se numără raportul de evaluare a modului de privatizare a Î.S. ”Aeroportul Internațional Chișinău” și a Companiei Aerieni ”Air Moldova”.

CHIȘINĂU, 3 oct – Sputnik. Deputații de la Chișinău se vor întruni în ședință plenară, pe data de 4 octombrie. Decizia a fost luată miercuri în cadrul ședinței  Biroului Permanent al Parlamentului Republicii Moldova.

Parlamentul se va întruni în ședință plenară vineri, 4 octombrie, începând cu ora 10:00.

Printre subiectele incluse pe agendă se numără raportul de evaluare a modului de pregătire și desfășurare a concesionării Î.S. ”Aeroportul Internațional Chișinău”  și  a Companiei Aerieni ”Air Moldova”, precum și proiecte de legi pentru modificarea și completarea unor acte legislative.

Заседание Парламента - Sputnik Moldova
Politică
Mai mulți deputați, un procuror și foști membri ai Guvernului Filip, audiați în Parlament

Pe data de 1 octombrie, în ședința Comisiei de anchetă cu privire la modul de organizare și desfășurare a privatizării și concesionări proprietății publice (2013-2019), au fost aprobate, cu votul majorității deputaților, Raportul cu privire la modul de pregătire și desfășurare a concesionării Aeroportului Internațional Chișinău (AIC) și Raportul cu privire la modul de evaluare și desfășurare a privatizării Î.S. Air-Moldova.

Președintele comisiei de anchetă, deputatul Igor Munteanu, a declarat că ambele rapoarte vor fi prezentate în cadrul ședinței plenare a Legislativului din 4 octombrie. Parlamentarul a anunțat că va solicita Parlamentului extinderea mandatului Comisiei de anchetă parlamentară în timp, până la 120 de zile, și includerea unor alte cazuri de rezonanță pe domeniul privatizărilor și concesionărilor desfășurate în perioada 2013-2019 ca priorități de anchetă parlamentară.

”Am primit mai multe demersuri din partea cetățenilor, care consideră revoltătoare abuzurile în procesul de preluare a controlului asupra unor bunuri și proprietăți publice. Datoria noastră este să întărim ordinea legală și justiția socială”, a declarat Munteanu.

Fluxul de știri
0