Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mai mulți deputați, un procuror și foști membri ai Guvernului Filip, audiați în Parlament

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание Парламента
Заседание Парламента - Sputnik Moldova
Abonare
La aceste audieri vor fi invitați mai mulți deputați, ex-membri ai Guvernului Filip, fostul șef-adjunct al IGP și președintele Asociației Procurorilor Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 2 oct – Sputnik. Comisia parlamentară de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa de puci anticonstituțional întreprinsă de Partidul Democrat din Moldova prin intermediul Curții Constituționale și al Procuraturii Generale va organiza, în data de 8 octombrie, ora 10:00, noi audieri.

Președintele comisiei, Mihai Popșoi, a anunțat că la aceste audieri vor fi invitați mai mulți deputați, ex-membri ai Guvernului Filip, fostul șef-adjunct al IGP și președintele Asociației Procurorilor Republicii Moldova.

Astfel, membrii comisiei au decis să-i invite la  audieri pe deputații democrați Vladimir Cebotari, Serghei Sîrbu și Igor Vremea dar și pe vicepreședintele Partidului Democrat, Alexandru Cauia.

Заседание парламента 18 июня - Sputnik Moldova
Politică
A fost sau nu puci anticonstituțional în Moldova: Parlamentul va da răspuns

La audieri au mai fost chemați ex-secretarul general de stat al Ministerului Afacerilor de Interne, Simion Carp și fostul șef-adjunct al Inspectoratului Generalul al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc.

De asemenea, comisia îi așteaptă în data de 8 octombrie și pe șeful Biroului de Curieri Speciali, Valeriu Cemîrtan și președintele Asociației Procurorilor Republicii Moldova, Alexandru Cladco.

Comisia de anchetă a fost constituită de Parlament pe data de 18 iunie. Fracțiunile PDM și Partidul ȘOR nu au delegat membri în componența acesteia. Comisia de anchetă va prezenta Parlamentului, în termen de 120 de zile, raportul cu privire la circumstanțele de fapt și de drept privind tentativa puciului anticonstituțional a Partidului Democrat realizată prin intermediul Curții Constituționale și a Procuraturii Generale.

Fluxul de știri
0