Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De ce medicii regretă alegerea lui Emil Ceban în funcția de rector al USMF

Abonare
Profesorul Emil Ceban, noul rector al Universităţii de Medicină și Farmaceutică, este doctor habilitat în științe medicale, specializat în urologie, dar este și licențiat în Drept și a urmat un masterat în domeniul managementului.

CHIȘINĂU, 3 oct – Sputnik. Profesorul Emil Ceban, ales miercuri, 2 octombrie, în urma unui concurs, în funcția de rector al Universităţii de Medicină și Farmaceutică „Nicolae Testemițanu” (USMF), cu votul majorităţii comunităţii universitare, are 53 de ani și este specialist în urologie și andrologie.

Alegerea rectorului USMF - Sputnik Moldova
Societate
A fost ales noul rector al Universității de Medicină

Deține titlul de doctor habilitat în științe medicale.

Medici din Chișinău cu care a stat de vorbă reporterul Sputnik au menționat că Emil Ceban este un specialist foarte bun în domeniul urologiei, un medic cu vocație și chiar și-au exprimat regretul că profesorul a ales să preia conducerea USMF, funcție ce presupune activitate managerială, multă birocrație și, ca urmare, un contact mai redus cu pacienții.

Emil Ceban este șeful Catedrei de Urologie și Nefrologie Chirurgicală a USMF,  președintele Comisiei de atestare a medicilor urologi, nefrologi și andrologi din cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), președintele Consiliului de administrare al Clinicii Universitare de Asistență Medicală primară a USMF și președinte al Consiliului Administrativ al Clinicii Universitare Stomatologice a USMF.

Operație, medici, intervenție chirurgicală - Sputnik Moldova
De astea medicii moldoveni nu au mai auzit: 1000 de lei pentru o noapte de gardă

Emil Ceban s-a născut la 6 septembrie 1966 în satul Lipnic, raionul Ocniţa. În 1981 a absolvit școala medie din satul Lipnic și în același an a fost admis la Colegiul Naţional de Medicină şi Farmacie din Chișinău, specialitatea felcer sanitar, absolvind instituția cu „diplomă cu mențiune” în 1985.

În 1987 a fost admis la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie, la facultatea Medicină generală, pe care a absolvit-o în 1993.

După facultate, în 1993-1994, și-a făcut internatura la Spitalul Clinic Republican, în domeniul urologiei.  

Totodată, Emil Ceban este licențiat în Drept și a urmat un masterat în studii economice.

Licența în Drept a obținut-o la Universitatea de Studii Europene din Moldova (2008-2012), iar masteratul în studii economice la specializarea Management l-a urmat în cadrul Academiei de Administrare Publică (2014-2017).

Fluxul de știri
0