Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De astea medicii moldoveni nu au mai auzit: 1000 de lei pentru o noapte de gardă

© Sputnik / Варвара Гертье / Accesați arhiva multimediaOperație, medici, intervenție chirurgicală
Operație, medici, intervenție chirurgicală - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Guvernul a decis astăzi că medicii care gărzi pe timp de noapte vor avea un spor la salariu de maximum 1000 de lei pentru o noapte de gardă.

CHIȘINĂU, 11 sept — Sputnik, Sergiu Praporșcic. Medicii care fac gărzi pe timp de noapte vor avea salarii mai mari, conform regulamentului aprobat astăzi de Guvern.

râul Bâc река Бык - Sputnik Moldova
Societate
Premierul Maia Sandu i-a pus gând rău directorului Apă-Canal: De ce pute în Capitală

Personalul medical și nemedical care, potrivit programului de muncă, își desfășoară activitatea între orele 22:00 și 6:00 va beneficia de un supliment pentru munca pe timp de noapte, anunță Direcţia Comunicare și Protocol al Guvernul Republicii Moldova.

„În sistemul medical este nevoie de a majora salariile, nu cum s-a făcut până acum, doar câte 100-200 de lei. Acum am luat categoria care la momentul de față se confruntă cel mai mult cu o lipsă a personalului medical corespunzător, iar suma maximă care va fi oferită pentru un serviciu de noapte este de 1000 de lei, care vor fi adăugați la pachetul de salariu deja existent. Surmenajul este foarte mare, arderea profesională în unele profesii este foarte mare. Prin această decizie venim să facem doar prima majorare“, a precizat ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco.

Totodată, Executivul a decis reglementarea condițiilor și modul de plată a sporului pentru gradul sau titlul științific și pentru titlul onorific pentru angajații instituțiilor medico-sanitare publice.

De asemenea, în scopul eliminării discriminării salarizării specialiștilor din domeniul psihiatriei și narcologiei care prestează servicii medicale categoriilor similare de pacienți, Cabinetul de Miniștri a aprobat echivalarea salariilor de funcție ale personalului medical din serviciul narcologie cu cele ale personalului medical din serviciul psihiatrie.

Fluxul de știri
0