Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Premieră în Moldova: Președintele Curții Supreme de Justiție a ajuns după gratii

© Sputnik / Evgheni PanasencoВысшая судебная палата Республики Молдова
Высшая судебная палата Республики Молдова - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, a fost reținut de procurorii anticorupție pe un termen de 72 de ore.

CHIȘINĂU, 2 oct – Sputnik. Procuratura Anticorupție anunță că l-a reținut astăzi, 2 octombrie, pentru 72 de ore pe președintele Curții Supreme de Justiție, Ion Druță. 

Ion Druță - Sputnik Moldova
Societate
Președintele CSJ, anchetat penal în baza informațiilor oferite de SIS

Acesta a fost reținut în urma audierii, în temeiul depistării în cadrul perchezițiilor la biroul și domiciliul acestuia a obiectelor de natură să confirme bănuiala rezonabilă privind comiterea faptei de îmbogățire ilicită.

Potrivit Procuraturii, măsura de reținere a bănuitului  se impune ținând cont de faptul că acesta, profitând de statutul său, ar putea influența alte persoane care urmează a fi audiate în cadrul urmăririi penale.

”Deși judecătorul Ion Druță și-a depus demisia din funcția de președintele al Curții Supreme de Justiție, aceasta încă nu i-a fost acceptată de către Consiliul Superior al Magistraturii”, precizează procurorii.

Fluxul de știri
0