Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Săptămână plină la Parlament: Cum au fost privatizate Aeroportul și Air Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariȘedința Parlamentului
Ședința Parlamentului - Sputnik Moldova
Abonare
Ședința de săptămâna aceasta a Parlamentului se anunță a fi destul de încărcată. În plen vor fi prezentate rapoartele cu privire la concesionarea Aeroportului Chișinău și cel cu privire la modul de evaluare și desfășurare a privatizării Î.S. Air-Moldova.

CHIȘINĂU, 1 oct – Sputnik. Săptămâna aceasta, în Parlament vor fi prezentate rapoartele cu privire la modul de pregătire și desfășurare a concesionării Aeroportului Internațional Chișinău (AIC) și cel cu privire la modul de evaluare și desfășurare a privatizării Î.S. Air-Moldova.

Первый троллейбус в аэропорт  - Sputnik Moldova
Societate
Statul cere în instanță recunoașterea nulității contractului de concesiune a Aeroportului

Astăzi, 1 octombrie, în ședința Comisiei de anchetă cu privire la modul de organizare și desfășurare a privatizării și concesionări proprietății publice (2013-2019), au fost aprobate, cu votul majorității deputaților, Raportul cu privire la modul de pregătire și desfășurare a concesionării Aeroportului Internațional Chișinău (AIC) și Raportul cu privire la modul de evaluare și desfășurare a privatizării Î.S. Air-Moldova.

Președintele comisiei de anchetă, deputatul Igor Munteanu, a declarat că ambele rapoarte vor fi prezentate săptămâna aceasta în cadrul ședinței plenare a Legislativului. Parlamentarul a anunțat că va solicita Parlamentului extinderea mandatului Comisiei de anchetă parlamentară în timp, până la 120 de zile, și includerea unor alte cazuri de rezonanță pe domeniul privatizărilor și concesionărilor desfășurate în perioada 2013-2019 ca priorități de anchetă parlamentară.

”Am primit mai multe demersuri din partea cetățenilor, care consideră revoltătoare abuzurile în procesul de preluare a controlului asupra unor bunuri și proprietăți publice. Datoria noastră este să întărim ordinea legală și justiția socială”, a declarat Munteanu.

Fluxul de știri
0