Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum să știi dacă soțul sau soția te înșeală: Numărul ”cinci” îi dă de gol

© Sputnik / A.Nitochkin / Accesați arhiva multimediaКадр из документального фильма "Гвоздики нужны влюбленным". 1964 год
Кадр из документального фильма Гвоздики нужны влюбленным. 1964 год - Sputnik Moldova
Abonare
Nu este un secret pentru nimeni că tendințele din ultima perioadă arată tot mai clar că femeile și bărbații înșală în egală măsură.

CHIȘINĂU, 29 sept - Sputnik. Fiecare bărbat ori femeie și-a pus cel puțin o singură dată întrebarea: de ce înșeală partenerii, dar și care sunt indicii care trebuie să ne alarmeze.

Unii înșeală pentru că se simt ignorați, caută ceea ce le lipsește în relație, alții – pentru că așa le este firea. Studiile arată că infidelitatea nu este doar fizică, ci și emoțională. Totuși, infidelitatea partenerului este, fără îndoială, unul dintre cele mai neplăcute lucruri care se pot întâmpla într-un cuplu.

Psihologii explică care sunt indiciile care ar trebui să ne alarmeze sau să ne de-a de bănuit. Iată care sunt semnele:

Partenerul tău este mai atent la înfățișarea sa – inclusiv modul în care se îmbracă.

Liliana Chisari - Sputnik Moldova
Ce îi reține pe unii moldoveni de a divorța?

Miroase diferit – când pleacă de acasă se dă cu parfumul său, dar când se întoarce miroase diferit. Dacă partenerul tău miroase proaspăt după o zi întreagă de muncă, probabil că are o aventură.

Începe să-ți cumpere flori și cadouri sau din contra - aceste daruri ”ale vinovăției” îl fac să se simtă mai bine, ori nu mai simte nevoia de a irosi banii pe tine.

Și-a schimbat aspectul – începe să meargă la sală și să slăbească, chiar dacă nu ți-a spus nimic despre asta. Probabil că vrea să atragă atenția cuiva.

Nu te lasă pe lângă telefonul lui și petrece mult timp online.

Devine nervos și îl deranjează orice faci.

Devine vizibil dezinteresat de sex - dacă inițiază partidele de sex mult mai rar decât o făcea înainte sau te refuza de-a dreptul, motivul ar putea fi ca se bucura de sex cu o alta persoana.

Viaţa socială - devine mai interesat să iasă în oraș, întârzie mai mult sau petrece mai mult timp cu ,,prietenii”.

Девушка в парандже - Sputnik Moldova
Societate
Halucinant: I-a cerut divorțul pentru că bărbatul nu-i făcea asta

Are accese necontrolate de gelozie - unul dintre modurile in care anumiți parteneri se dau de gol atunci când înșală este ca devin brusc geloși. Practic, partenerul infidel este conștient de purtarea sa lipsita de loialitate si o proiectează asupra ta.

Din 1990, până în prezent, rata femeilor căsătorite care își înșală soții a crescut cu 40%, în timp ce rata în rândul bărbaților a rămas aceeași.

Un alt studiu realizat pe 5 000 de oameni din Marea Britanie a descoperit paralele izbitoare între motivele pentru care înșală fiecare gen în parte și nicio categorie nu a pus sexul pe primul loc. Principalele cinci motive pentru femei sunt: lipsa de intimitate emoțională (84%), lipsa de comunicare între parteneri (75%), oboseala (32%), un trecut urât în ceea ce privește sexul sau abuzul (26%) și lipsa de interes față de sexul cu partenerul actual (23%).

Fluxul de știri
0