Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Chișinăul ar putea avea o șosea de centură: Vezi în ce condiții

© Sputnik / Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii DrumurilorConstrucie drum de ocolire, Ungheni
Construcie drum de ocolire, Ungheni - Sputnik Moldova
Abonare
Problema traficului din Chișinău are o singură rezolvare viabilă, dar care necesită timp și bani pentru implementare.

CHIȘINĂU, 26 sept – Sputnik. Construcția unei șosele de centură este un proiect vital pentru Chișinău. Cel puțin așa crede socialistul Ion Ceban, candidat la funcția de primar general al Municipiului. În cadrul unei conferințe de presă, Ceban a declarat că arterele Chișinăului nu mai fac față fluxului de transport, ceea ce duce la sufocarea la propriu a orașului.

Заседание Парламента - Sputnik Moldova
Societate
Sondaj: Ion Ceban și Andrei Năstase vor trece în turul doi

„Toate acestea sufocă orașul, otrăvește atmosfera, diminuează din potențialul de creștere a afacerilor, crește costurile pentru produse și servicii”, a declarat Ceban.

Socialistul spune că pentru soluționarea concomitentă a mai multor probleme este absolut necesară construcția unei șosele care să ocolească Capitala. În viziunea sa, drumul va avea 62,6 kilometri și va trece prin 13 localități din suburbii. Durata estimativă a construcției este de 5-8 ani, iar pentru implementarea proiectului sunt necesare surse financiare în valoare de peste 200 de milioane de dolari. Ion Ceban spune că acești bani vor fi alocați din banii publici dar și din exterior, de la partenerii din Europa și Rusia.

Строительство дороги - Sputnik Moldova
Cât va costa autostrada Ungheni-Chișinău-Odesa și șoseaua de centură a capitalei

Amintim, zilele trecute un miliardar rus, care este și președintele „Grupul companiilor de proiectare și construcții „Renaștere”, a venit cu propunerea de a construi o șosea de centură în jurul Chișinăului, care ar corespunde tuturor standardelor internaționale și ar contribui la fluidizarea traficului din Capitală și din partea centrală a țării.

Despre construcția unei centuri de ocolire s-a mai vorbit și acum cinci ani, de Ministerul Transporturilor de atunci. Proiectul a rămas însă la nivel de idee și scheme pe hârtie.

Fluxul de știri
0