Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cât va costa autostrada Ungheni-Chișinău-Odesa și șoseaua de centură a capitalei

Abonare
O companie de construcții chineză se angajează să construiască autostrada Ungheni-Odesa care va trece prin Chișinău, precum și șoseaua de centură a capitalei Moldovei.

CHIȘINĂU, 4 nov — Sputnik. Reprezentanții Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor au discutat cu reprezentanții unei companii de construcții chineze detaliile proiectului cu privire la construirea autostrăzii Ungheni-Chișinău-Odesa.

Дорога - Sputnik Moldova
Societate
MTID a mai numărat odată drumurile Moldovei: acum avem de două ori mai multe

Lungimea autostrăzii cu patru benzi va avea pe teritoriul Republicii Moldova 220 km. Costul proiectului este de 0,5 miliarde de dolari.

Totodată, reprezentanții companiei de construcții s-au arătat interesaţi şi de proiectul construcţiei șoselei de centură a municipiului Chișinău. Acum aici au loc lucrări de construcţie pe o porțiune de șapte kilometri care va uni șoseaua Balcani cu orașul Ialoveni. Lucrări vor costa 200 de milioane de euro.

Oficialii chinezi s-au arătat impresionați să încheie un parteneriat public-privat pentru reparația drumurilor menționate mai sus, comunică ministerul.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0