Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sondaj: Ion Ceban și Andrei Năstase vor trece în turul doi

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание Парламента
Заседание Парламента - Sputnik Moldova
Abonare
Patru formațiuni politice ar accede în Parlament dacă duminica viitoare ar fi organizate alegeri, iar doi candidați la primăria Chișinăului ar trece în turul doi.

CHIȘINĂU, 23 sept – Sputnik. Partidul Socialiștilor, Partidul Acțiune și Solidaritate, Partidul Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Democrat ar intra în Parlament dacă duminica viitoare ar fi organizate alegeri. Asta arată un sondaj realizat recent de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova.

Coș de gunoi - Sputnik Moldova
Societate
Iată cine face mizerie în Chișinău: Fapte rușinoase dezvăluite de un sondaj

Potrivit cercetării sociologice, PSRM conduce topul cu 31,4% din sufragii, urmat de PAS-ul Maiei Sandu cu 16,5%. Partidul lui Andrei Năstase, PPDA, ar obține 7,3%, iar PDM ar acumula 6,9% din sufragii.

Офис - Sputnik Moldova
Societate
Moldoveni care-și caută un loc de muncă: Cine sunt și ce doresc - sondaj

Partidele care nu depășesc limita pragului electoral sunt Partidul Politic Partidul Nostru cu 3,3%, PCRM, care ar acumula 2,6%, iar Partidul Şor ar fi votat de 2,2% din alegători.

Potrivit aceluiași sondaj, candidatul PSRM, Ion Ceban, și cel al blocului ACUM, Andrei Năstase, vor trece în turul doi al alegerilor pentru Primăria Capitalei.

Astfel, pentru socialistul Ceban ar vota 35,3% din alegători, iar 30,1% ar vota pentru Andrei Năstase.

Totodată, 15% dintre cei chestionați nu știu cu cine să voteze. Alte 9% nu vor participa la vot.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1180 de persoane din 88 de localități ale Republicii Moldova și are o marjă de eroare de + - 3%.

Fluxul de știri
0