Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alte două cazuri de îmbolnăvire cu rujeola, înregistrate în Chișinău

© Sputnik / Evghenii PanasencoSpital
Spital - Sputnik Moldova
Abonare
În luna septembrie, medicii au înregistrat două cazuri de îmbolnăvire cu rujeola. Ambele - în Chișinău. Un alt caz suspect, care este în proces de investigare, a fost înregistrat la Orhei.

CHIȘINĂU, 25 sept – Sputnik. De la începutul lunii septembrie, au fost înregistrate 2 cazuri de rujeolă. Potrivit specialiștilor de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică, ambele cazuri au fost confirmate în municipiul Chișinău.

Работа мобильных пунктов вакцинации в Казани - Sputnik Moldova
Alertă în Moldova: 40 de cazuri de rujeola au fost confirmate în această vară

Un caz suspect de rujeolă a fost înregistrat la un copil cu vârsta de până la 1 an, nevaccinat, din Orhei. Cazul se află în proces de investigare.

În total, în perioada 01 ianuarie 2019 – 24 septembrie 2019, au fost înregistrate 78 de cazuri confirmate de rujeolă, dintre care 23 au fost de import. Din numărul total de cazuri de rujeolă, 40 au fost înregistrate în primele două luni de vară.

Teritoriile afectate de rujeolă de la 01 ianuarie 2019 până în prezent sunt: Chișinău – 48 de cazuri, Drochia – 18 cazuri, Ocnița – 6 cazuri, Ialoveni – 2 cazuri, Briceni – 1 caz, Edineț – 1 caz, Ştefan Vodă – 1 caz și Glodeni – 1 caz.

Potrivit datelor ANSP, pe parcursul anului 2018, au fost înregistrate 340 de cazuri confirmate de rujeolă.

Fluxul de știri
0