Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Andrei Năstase: Am conștiința împăcată că mi-am făcut datoria

© Sputnik / Miroslav RotariАндрей Нэстасе
Андрей Нэстасе - Sputnik Moldova
Abonare
La 100 de zile de când a fost instalat în fotoliul de ministrul al Afacerilor Interne, Andrei Năstase a decis să iasă în fața presei cu un raport. Iată cu ce se laudă Năstase.

CHIȘINĂU, 20 sept – Sputnik. Pe 8 iunie 2019, în Republica Moldova au renăscut democrația și statul de drept după o lungă perioadă a întunericului totalitarismului, oligarhiei și cleptocrației. Declarația se conține în raportul ministrului de Interne, Andrei Năstase, la 100 de zile de la învestirea sa în funcție.

Anatolie Dănilă, comandant general al Inspectoratului General de Carabinieri; Dereck J. Hogan, ambasadorul SUA în Republica Moldova; Andrei Năstase, ministru de Interne - Sputnik Moldova
Politică
Câți bani va primi Andrei Năstase de la americani pentru reforma poliției

Ministrul este de părere că și-a îndeplinit obiectivul, cel de a transforma MAI într-o instituție care să lucreze pentru oameni. Mai mult, el spune că „Ministerul de Interne este singurul pilon instituțional al statului de drept, care a fost eliberat în întregime din captivitate”.

„Una din prioritățile de la începutul mandatului a fost ce-a de a curma corupția și abuzurile. În urma unei anchete de serviciu au fost luate măsuri împotriva celor care au contribuit la una din cele mai rușinoase episoade din trecutul recent al țării, expulzarea acelor profesori turci nevinovați”, a declarat Andrei Năstase

Șeful de la MAI spune că printre meritele sale sunt și desființarea direcției a 5-a a Centrului Național de Investigație, demararea operațiunii antidrog, dar și buna funcționare a centrului de medicină legală.

Майя Санду и Андрей Нэстасе - Sputnik Moldova
Gestul de astăzi prin care Andrei Năstase se depărtează doctrinar de Maia Sandu – Video

Tot în primele 100 de zile, spune Năstase, s-a reușit securizarea la intrarea și ieșirea din țară prin Aeroportul Internațional Chișinău.

Totodată, au fost destructurate scheme de evaziune fiscală în proporții deosebit de mari, care au prejudiciat bugetul statului cu peste 200 de milioane de lei.  

După 100 de zile de muncă la Ministerul Afacerilor Interne, Andrei Năstase are conștiința împăcată că și-a făcut datoria.

Amintim, noul guvern a fost învestit la data de 8 iunie curent.

Fluxul de știri
0