Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Câți bani va primi Andrei Năstase de la americani pentru reforma poliției

© Photo : Andrei Năstase Anatolie Dănilă, comandant general al Inspectoratului General de Carabinieri; Dereck J. Hogan, ambasadorul SUA în Republica Moldova; Andrei Năstase, ministru de Interne
Anatolie Dănilă, comandant general al Inspectoratului General de Carabinieri; Dereck J. Hogan, ambasadorul SUA în Republica Moldova; Andrei Năstase, ministru de Interne - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul de Interne, Andrei Năstase, a anunțat astăzi că Statele Unite ale Americii și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare vor finanța reforma poliției moldovenești.

CHIȘINĂU, 11 sept — Sputnik, Sergiu Praporșcic. Vicepremierul Andrei Năstase, care deține și funcția de ministru de Interne, a anunțat astăzi că Ambasada SUA la Chișinău a aprobat un proiect de reformare a poliției cu o finanțare de tocmai 1,7 milioane de dolari.

Празднование Дня независимости в Молдове - Sputnik Moldova
Politică
Hotărât: Andrei Năstase va renunța la postul de ministru de Interne: Iată ce decizie a luat Blocul ACUM

"[…] Ambasada SUA, în cooperare cu Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, tocmai ne-a anunțat că un proiect privind reforma Poliției în valoare de 1,7 milioane de dolari a fost aprobat. Și este cu atât mai îmbucurător că aceste vești bune pentru țara noastră survin în perioada în care în Republica Moldova sunt organizate Zilele Americii – o veritabilă sărbătoare a prieteniei noastre, care se concretizează tot mai mult în proiecte pentru cetățeni", a declarat Andrei Năstase.

Andrei Năstase nu a precizat ce prevede reforma poliției pe care intenționează să o desfășoare și cum vor fi cheltuiți banii americanilor.

Oameni  - Sputnik Moldova
După schimbarea puterii, în Moldova a început redistribuirea averilor? - Cazul Luncașu
Vom menționa că ministerul de Interne a făcut aceste declarații astăzi, la lansarea unui proiect de analiză funcțională a Inspectoratului General de Carabinieri, care se va derula până în data de 8 noiembrie 2019 și va permite determinarea problemelor existente cu privire la doctrina curentă a carabinierilor, managementul operațional, managementul resurselor umane, activitatea financiară și logistică, comunicații și tehnologia informațiilor, cooperarea internațională și dezvoltarea instituțională.

La lansarea proiectului a participat Dereck J. Hogan, ambasadorul SUA în Republica Moldova și Anatolie Dănilă, comandant general al Inspectoratului General de Carabinieri.

Cu privire la reforma instituției carabinierilor, care de curând din Departament a devenit Inspectoratul General de Carabinieri, Andrei Năstase a spus că aceasta va fi finalizată până la sfârșitul anului 2020 și prevede profesionalizarea acestei structuri, prin înlocuirea progresivă a militarilor în termen cu militari pe bază de contract.

Fluxul de știri
0