Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Îmbulzeală mare la concursul pentru funcția de procuror general – Cine sunt pretendenții

© Sputnik / Мирослав РотарьГенеральная прокуратура РМ
Генеральная прокуратура РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Tocmai șapte pretendenți la funcția de procuror general al Republicii Moldova – autoritățile însă nu le fac publice numele.

Эдуард Харунжен  - Sputnik Moldova
Societate
De ce Harunjen nu dorea să plece din funcție: Motivul în plus pe care l-a avut acesta
CHIȘINĂU, 10 sept – Sputnik. Etapa e depunere a cererilor pentru participarea la concursul pentru funcția de procuror general al țării s-a încheiat, au declarat pentru Sputnik responsabili din cadrul serviciului de presă al Consiliului Superior al Procurorilor. Șapte pretendenți au depus cereri pentru a participa la concurs.

Numelor lor nu este însă făcut public. Vom afla cine pretinde la această funcție doar la trecerea a cinci zile de la încheierea etapei de depunere a documentelor.

Noul ministru al Justiției, Olesea Stamate, depune jurământul - Sputnik Moldova
Societate
Cine va fi următorul procuror general: Iată ce spune ministrul Justiției, Olesea Stamate

"Consiliul Superior al Procurorilor are la dispoziție 20 de zile pentru a publica lista pretendenților care au prezentat toate actele necesare pentru a fi admiși la concurs. Peste 30 de zile, Consiliul se va întruni într-o ședință în care vor avea loc interviurile. Și doar după asta va fi desemnat câștigătorul. După care, candidatul desemnat va fi propus spre aprobare președintelui Republicii Moldova", au precizat responsabilii din cadrul Consiliului Superior al Procurorilor.  

Potrivit legislației în vigoare, șeful statului poate să respingă o singură dată propunerea venită din partea Consiliului Superior al Procurorilor.

Amintim că, în data de 9 august, Consiliului Superior al Procurorilor a decis să anunțe concurs la funcția de procuror general al țării.

Fluxul de știri
0