Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De ce Harunjen nu dorea să plece din funcție: Motivul în plus pe care l-a avut acesta

© Sputnik / Мирослав РотарьЭдуард Харунжен
Эдуард Харунжен  - Sputnik Moldova
Abonare
Șapte salarii lunare ale fostului procuror general Eduard Harunjen au depășit un milion de lei – exact valoarea la care i-a fost estimată casa de 124 m2 în care locuiește împreună cu familia.

CHIȘINĂU, 3 sept – Sputnik. Fostul procuror general Eduard Harunjen a avut un venit salarial de peste un milion de lei în intervalul ianuarie-iulie 2019 (1.046.012 de lei).

Эдуард Харунжен  - Sputnik Moldova
Politică
Primele declarații făcute de Harunjen după demisie - detalii

Astfel, reiese că salariul lunar al fostului procuror general era de aproape 150 de mii de lei, potrivit declarației pe venit depusă de Eduard Harunjen în data de 5 august.

Conform aceluiași document, soția lui Harunjen a obținut un venit de peste 77 de mii de lei în primele șapte luni ale anului, ea activând la Curtea de Arbitraj Comercial de pe lângă Camera de Comerț și Industrie.

Eduard Harunjen a mai declarat că familia sa deține în proprietate două terenuri, cu o valoare totală de peste 417.000 mii de lei și o casă cu dimensiunea de aproape 124 de metri pătrați, estimată la peste un milion de lei (1.103.548 lei).

Totodată, Eduard Harunjen a declarat că deține două motociclete: K-75 0, fabricată în 1962, și YAMAHA, fabricată în 1999, estimate la 3.000 de lei și, respectiv, 25.000 de lei.

Eduard Harunjen și-a anunțat demisia din funcția de procuror general pe 11 iulie curent, iar președintele Igor Dodon a emis în aceeași zi decretul prin care l-a eliberat din funcție.

Coaliția PSRM/ACUM i-a cerut în repetate rânduri lui Harunjen să demisioneze, încă din prima decadă a lunii iunie, când a preluat guvernarea, însă acesta refuza să se conformeze.

Eduard Harunjen a fost numit în funcția de procuror general pe 8 decembrie 2016, prin decret prezidențial, după un concurs organizat de Consiliul Superior al Procurorilor.

Fluxul de știri
0