Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Transportatorii ar putea intra în grevă generală: Iată motivul

© Sputnik / Miroslav RotariАвтовокзал г. Кэушань
Автовокзал г. Кэушань - Sputnik Moldova
Abonare
Modul în care Ministerul Economiei și Infrastructurii examinează solicitarea transportatorilor de majorare a tariful la transportul de călători îi nemulțumește pe reprezentații companiilor de transport. Ei au anunțat proteste și spun că nu se vor opri până nu le va fi îndeplinită cererea.

Ambuteiaj - Sputnik Moldova
Societate
La Chișinău încep protestele – Detalii
CHIȘINĂU, 10 sept – Sputnik. Ministerul Economiei „se joacă” cu noi, iar toate promisiunile de a examina cererea de majorare a tarifului la biletele de călătorie în transportul interurban sunt false. Declarația a fost făcută de președintele Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto, Oleg Alexa, invitat în studioul Sputnik Moldova.

Potrivit lui Alexa, au existat mai multe întrevederi cu reprezentanții Ministerului Economiei și Infrastructurii, care nu au adus niciun rezultat pozitiv.

„Noi nu am putut să pătrundem în esența calculelor. Nu am putut obține de la ei care sunt calculele lor. Noi le-am prezentat pe ale noastre, dar ei nici nu au dorit să le examineze atunci. Noi le-am mai prezentat încă vreo 15 subiecte și i-am anunțat că, în funcție de decizia Ministerului pe aceste subiecte, calculele se pot schimba. Fie se vor micșora, fie se vor majora. Ei au avut timp să noteze doar șase din cele 15 subiecte propuse și au spus că despre restul se va discuta, cel mai posibil pe data de 12”, a declarat Oleg Alexa.

ANTA - Sputnik Moldova
Societate
Revoltător: Condiții groaznice în transportul auto interurban

Alexa spune că la protestul anunțat pentru ziua de joi, aproximativ 100 de unități de transport vor claxona în fața Guvernului, în speranța că se vor face auziți. Șeful Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto a dat asigurări că traficul nu va fi perturbat și programul cursă regulate care fac legătura între Chișinău, sate și centre raionale nu va suferi modificări. Oleg Alexa mai spune că dacă Ministerul nu va lua atitudine, transportatorii vor ieși în grevă generală, astfel vor avea de suferit cetățenii Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0