Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

La Chișinău încep protestele – Detalii

© Sputnik / Iulia LipovaiaAmbuteiaj
Ambuteiaj - Sputnik Moldova
Abonare
Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) și companiile de transport de pasageri au anunțat că joi vor desfășura o acțiune de protest în centrul Capitalei. Transportatorii sunt nemulțumiți de felul în care autoritățile examinează solicitările lor de majorare a prețurilor biletelor de călătorie în transportul interurban.

Gara de Nord  - Sputnik Moldova
Societate
Antreprenorii cer dublarea tarifelor pentru transportul interurban: În caz contrar – grevă
CHIȘINĂU, 9 sept — Sputnik. Președintele Consiliului Apota, Oleg Alexa, a anunțat printr-un comunicat de presă că marșul de protest organizat de Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto, împreună cu companiile de transport de pasageri, va avea loc joi, 12 septembrie 2019, în Piața Marii Adunări Parlamentare din Chișinău, cu începere de la ora 12:00.

Oleg Alexa a anunțat că marșul de protest este îndreptat "împotriva modului de examinare de către Ministerul Economiei și Infrastructurii a cererii transportatorilor a tarifului la transportul de călători".

"Temei pentru declanșarea marșului a servit informația venită pe parcursul a ultimelor două zile din care rezultă că, cel puțin, trei promisiuni ale MEI făcute în cadrul întâlnirilor cu transportatorii sunt false. Aceste circumstanțe denotă că MEI încearcă să ne mintă așa cum ne-a mințit în ultimii ani", a declarat Alexa.

Stradă, transport - Sputnik Moldova
Societate
De astăzi, trafic suspendat pe o stradă din Capitală până la sfârșitul acestei luni

El a mai spus că în data de 12 septembrie 2019, la ora 12:00, în PMAN vom ieși în jur de 100 de persoane, iar majoritatea vor ieși cu autobuzele și microbuzele cu car transportă pasagerii.

Președintele Consiliului APOTA a precizat că marșul de protest nu va afecta circulația transportului de pasageri de linie din Capitală.

Amintim că încă în luna august transportatorii au cerut tarifele pentru călătoriile interurbane să fie dublate. Ei solicită ca taxa pentru călătorie să fie majorată de la 48 de bani pentru un kilometru, la un leu pentru aceiași distanță parcursă. Mai exact, acum călătorii de pe cursa Chișinău-Briceni plătesc 114 lei pentru a ajunge la Briceni. Antreprenorii își doresc însă ca oamenii să plătească 237 de lei, adică dublu.

Toto atunci ei au anunțat că vor recurge la grevă dacă Guvernul nu le va lua în serios doleanțele.

Fluxul de știri
0