Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Revoltător: Condiții groaznice în transportul auto interurban

© Sputnik / Miroslav RotariANTA
ANTA - Sputnik Moldova
Abonare
Parbrize fisurate, cauciucuri uzate și sisteme de frânare cu defecțiuni tehnice - în așa condiții sunt nevoiți să călătorească moldovenii care aleg să utilizeze transportul rutier interurban. Iată și alte nereguli descoperite de polițiști.

CHIȘINĂU, 22 aug – Sputnik. Belea pe capul mai multor transportatori care efectuează curse interurbane - 11 unități de transport au rămas fără plăci de înmatriculare, iar alte cinci vor putea activa doar după înlăturarea defecțiunilor tehnice. Decizia a fost luată de angajaţii Secţiei Supraveghere Transport şi Circulaţie Rutieră din cadrul Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău după verificarea rutelor interurbane la Gara Auto Nord din Capitală.

Verificările au loc în cadrul operațiunii  speciale „Autobuz”.

Северный автовокзал - Sputnik Moldova
Societate
Îngrozitor: Iată cum circulă microbuzele care operează la Autogara Nord

Oamenii legii au depistat mai multe încălcări admise de către șoferi cum ar fi, numerele de înmatriculare indescifrabile, vehicule reutilate neautorizat, defecțiuni tehnice la dispozitivele de iluminare, defecțiuni tehnice la sistemul de frânare. Totodată, polițiștii au descoperit că niciun vehicul care are instalat utilaj de gaz nu avea aplicat semnul distinctiv „GAZ”. Mai multe unități de transport, din cele 42 supuse verificării, aveau parbrize fisurate și cauciucuri uzate.

Astfel, au fost întocmite „31 procese-verbale cu aplicarea amenzilor de la 300 lei la 600 lei, la 5 unități de transport le-a fost interzisă exploatarea până la înlăturarea defecțiunilor depistate de polițiști, la 11 unități de transport le-a fost interzisă exploatarea prin ridicarea plăcilor de înmatriculare, iar doi mecanici, responsabili de unitățile de transport, s-au ales cu amenzi în mărime de 1500 lei fiecare, pentru faptul admiterii în circulație a vehiculelor a căror stare tehnică nu corespunde normelor tehnice”, comunică Poliția Capitalei.

Operațiunea ,,Autobuz” a fost inițiată în data de 12 august curent și se va desfășura până pe 6 septembrie, având drept asigura securitatea călătorilor în traficul rutier, dar și pentru a-i determina pe agenţii economici să respecte prevederile legale.

Fluxul de știri
0