Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Fără taxe vamale în Rusia până în 2020

© Facebook / Igor DodonÎntrebederea lui Igor Dodon cu Vladimir Putin din 14 iulie 2018
Întrebederea lui Igor Dodon cu Vladimir Putin din 14 iulie 2018 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Președintele Igor Dodon a discutat la Moscova despre cele mai importante probleme cu care se confruntă exportatorii din țara noastră. Iată rezultatele întrevederii.

CHIȘINĂU, 10 sept – Sputnik. Termenul de anulare a taxelor de export în Rusia a fructelor, legumelor și produselor vitivinicole a fost prelungit. Despre aceasta a anunțat președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul unei conferințe de presă, la care a făcut bilanțul vizitei întreprinse în Federația Rusă, acolo unde s-a întâlnit cu președintele Vladimir Putin.

Președintele Moldovei Igor Dodon - Sputnik Moldova
Dodon a făcut o promisiune ce îl vizează pe fiecare cetățean în partea – Iată ce a declarat după vizita la Moscova

În cadrul discuțiilor, cei doi șefi de stat au convenit ca taxele de export pentru cinci categorii de produse să fie anulate pentru încă o perioadă de șase luni. Astfel, peste 1000 de agenți economici din țara noastră vor beneficia de scoaterea taxelor vamale până la sfârșitul acestui an. Igor Dodon spune că acest lucru va contribui la creșterea semnificativă a exportului de produse moldovenești pe piața rusă, la crearea locurilor de muncă, dar și sporirea veniturilor la buget.

„Rezultate sunt deja. În șase luni exportul de fructe în Federația Rusă a crescut cu 35%, conserve 31%, iar cifra la exportul de vinuri în aceste șase luni a crescut până la 42%. Aceste exporturi spectaculoase se datorează în primul rând scoaterii taxelor vamale pentru aceste categorii de produse”, a declarat Igor Dodon.

Un alt subiect discutat la Moscova ține de autorizațiile pentru transportul de mărfuri  care vor să ajungă pe piața din Federația Rusă. În context, Dodon anunță că astăzi au fost eliberate suplimentar 1250 de permise.

Vladimir Florea   - Sputnik Moldova
Atenție șoferi: Ce se va întâmpla cu autorizațiile de transport pentru Rusia

„Acestea au expirat în luna iunie. Astfel, noi marfă avem, dar nu o putem exporta pentru că mașinile nu pot ajunge în Federația Rusă. Cele 1250 de permise sunt pentru luna septembrie, iar pentru octombrie urmează a fi eliberate altele, în urma comisie mixte moldo-ruse, care va avea loc la Chișinău”, a explicat șeful statului. Amintim, săptămâna trecută, Igor Dodon s-a aflat în vizită de lucru la Bruxelles și în Federația Rusă. Președintele spune că scopul tuturor vizitelor în afara Republicii Moldova este „promovarea unei politici externe echilibrate în baza intereselor naționale ale țării și a statutului de neutralitate”.

Fluxul de știri
0