Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Atenție șoferi: Ce se va întâmpla cu autorizațiile de transport pentru Rusia

© Sputnik / Miroslav RotariVladimir Florea
Vladimir Florea   - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Uniunii Transportatorilor și Drumarilor, Vladimir Florea, a spus în studioul Radio Sputnik Moldova ce se va întâmpla cu eliberarea autorizațiilor de transport pentru acele companii care vor să presteze servicii pe piața din Federația Rusă.
Atenție șoferi: Ce se va întâmpla cu autorizațiile de transport pentru Rusia

Vladimir Florea a declarat că în ultimii ani eliberarea autorizațiilor de transport pentru Federația Rusă a devenit deficitară, ceea ce înseamnă că numărul acestor autorizații a scăzut vertiginos. Florea spune că la mijloc ar fi niște interese economice din partea ANTA de acrea un dezechilibru la eliberarea acestor autorizații.

"Din datele pe care le avem pentru anul acesta ar urma să fie eliberate 15 mii de autorizații. Este o cifră mică în comparație cu anul 2017 când au fost eliberate 37 mii de autorizații. Vom avea o situați nouă pe piața rusă când va crește cererea pentru fluxul de mărfuri exportate din Moldova, în special, din sectorul agro-alimentar spre Rusia. În asemenea condiții vom trebui să ne reîntoarcem la cota de 37 de mii de autorizații, cea din 2017, dar consider că cifra normală pentru Moldova ar trebui să fie între cel puțin 50-54 de mii de autorizații de transport", a spus Vladimir Florea.

El a mai adăugat că transportatorii din Moldova sunt în așteptarea reluării activității comisiei interguvernamentale moldo-ruse, care urmează să soluționeze într-un mod transparent cotele Moldovei pentru autorizațiile de transport.

"Suntem în așteptarea comisiei guvernamentale de lucru între Rusia și Moldova. Transportatorii au obținut promisiuni și din partea președintelui Dodon, care a dat asigurări că în timpul apropiat problema acestor autorizații va fi hotărâtă", a declarat Florea.

Totodată, el a menționat că Moldova ar trebui să preia experiența unor state din regiune cum ar fi Belarus sau Turcia, care au liberalizat transportul de mărfuri internațional.  

Recent, șeful Agenției Naționale Transport Auto (ANTA), Vsevolod Bocșanean, și-a dat demisia.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0