Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon i-a spus lui Daul care sunt obiectivele de bază care vor asigura prosperarea Moldovei

© Photo : Igor DodonȘeful statului Igor Dodon s-a întâlni cu Joseph Daul, președintele Partidului Popular European
Șeful statului Igor Dodon s-a întâlni cu Joseph Daul, președintele Partidului Popular European - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful statului Igor Dodon s-a întâlni cu Joseph Daul, președintele Partidului Popular European, care se află într-o vizită de câteva zile la Chișinău.

CHIȘINĂU, 6 sept – Sputnik, Sergiu Praporșcic. Igor Dodon a anunțat pe pagina sa de Facebook că în cadrul întrevederii a discutat cu liderul popularilor europeni agenda politică internă și externă a Republicii Moldova, precum și întregul spectru al relațiilor bilaterale cu Uniunea Europeană.

Conferință de presă susținută de prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, și președintele Partidului Popular European, Joseph Daul - Sputnik Moldova
Disensiuni între ACUM și PSRM sau ce insinuează președintele PPE, Joseph Daul?

"Am menționat că în cadrul recentei vizite la Bruxelles am avut un dialog productiv și consistent cu oficialii europeni, subliniind că intensificarea și aprofundarea dialogului bilateral cu UE, implementarea eficientă a Acordului de Asociere și restabilirea imaginii Republicii Moldova, sunt extrem de importante pentru actuala conducere a țării și pentru cetățenii ei", a declarat Dodon.

Igor Dodon spune că i-a mulțumit lui Joseph Daul pentru "susținerea personală acordată țării noastre în procesul de transfer pașnic al puterii și depășirii crizei politice care a avut loc la începutului lunii iunie curent".

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, în Duma de Stat a Rusiei - Sputnik Moldova
Politică
Zinaida Greceanîi s-a întâlnit cu vicepreședintele Comitetului Dumei de Stat a Rusiei

"Am reiterat că prioritățile actualei guvernări sunt bazate pe implementarea reformelor asumate, în special, reforma justiției și cea a procuraturii, asigurarea securității energetice a țării, combaterea corupției în toate sferele și la toate nivelurile, promovarea politicilor de stimulare a economiei, organizarea alegerilor locale generale libere și corecte, consolidarea democrației și statului de drept, ș.a.", a mai scris el Facebook.

Igor Dodon a ținut să-și exprime convingerea că "poziția consolidată a Președintelui, Parlamentului și a Guvernului Republicii Moldova cu privire la agenda internă și externă a țării va impulsiona cooperarea noastră cu partenerii externi, inclusiv cu Parlamentul European".

Totodată, șeful statului a punctat care sunt obiectivele de bază care vor asigura prosperarea țării.

"Am reiterat că promovarea unei politici externe echilibrate, păstrarea statutului de neutralitate permanentă a Republicii Moldova și soluționarea conflictului transnistrean sunt obiectivele de bază care vor asigura prosperarea țării noastre", a scris șeful statului pe Facebook.

Fluxul de știri
0