Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Zinaida Greceanîi s-a întâlnit cu vicepreședintele Comitetului Dumei de Stat a Rusiei

© Sputnik / Владимир Федоренко / Accesați arhiva multimediaPreședintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, în Duma de Stat a Rusiei
Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, în Duma de Stat a Rusiei - Sputnik Moldova
Abonare
Zinaida Greceanîi și Konstantin Zatulin au discutat mai multe probleme legate de emigranții din Republica Moldova care lucrează în Federația Rusă.

CHIȘINĂU, 6 sept – Sputnik. Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu prim-vicepreședintele Comitetului pentru afaceri cu CSI, integrarea eurasiatică și relațiile cu compatrioții al Dumei de Stat a Federației Ruse, Konstantin Zatulin.

Cei doi oficiali au discutat despre colaborarea între cele două state în domeniile comercial-economic, investițional, dar și la nivel interparlamentar. În cadrul discuțiilor s-a convenit asupra reluării activității plenare a Comisiei de cooperare între Parlamentele Republicii Moldova și Federației Ruse. Zatulin a pledat pentru activizarea dialogului în reglementarea chestiunilor legate de muncitorii imigranți.

„Întrebările ce țin de migrația de muncă, debirocratizarea procedurilor pentru cetățenii Moldovei aflați în Rusia la muncă sunt foarte importante în agenda noastră”, a menționat oficialul rus.

La întrevedere au participat și Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, președintele Comisiei de control al finanțelor publice din Parlamentul Republicii Moldova, membru al Grupului de prietenie cu Federația Rusă, deputatul Vladimir Golovatiuc.

Fluxul de știri
0