Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon a sărbătorit împreună cu ambasadorii Rusiei și SUA: Unde s-a întâmplat - Foto

© Sputnik / Miroslav RotariDepuneri de flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt
Depuneri de flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt - Sputnik Moldova
Abonare
„Suntem deschiși cooperării și cu țările din Est, și cu țările din Vest, dar reieșind din interesele naționale ale țării și cu păstrarea statutului de neutralitate”, a declarat Igor Dodon cu prilejul Zilei Armatei.

CHIȘINĂU, 3 sept – Sputnik. Activități festive prilejuite de Ziua Armatei au fost organizate marți, 3 septembrie, în toate garnizoanele militare din Chișinău, Bălţi, Cahul, Edineţ şi Ungheni, în comun cu administraţiile publice locale.

3 septembrie - Ziua Armatei Naționale - Sputnik Moldova
Societate
Unii militari vor sări în sus de bucurie: Ce le-a pregătit Ministerul Apărării – Video

La Chişinău, efectivul militar şi civil a depus flori la Monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt şi Monumentul „Maica Îndurerată”, de la Complexul memorial „Eternitate”.

De asemenea, cu prilejul celei de-a 28-a aniversări a Armatei, la Ministerul Apărării a fost organizată o ceremonie de înmânare a distincţiilor și diplomelor de onoare celor mai buni militari şi angajaţi civili. Ministrul Apărării, Pavel Voicu, a apreciat „aportul tuturor militarilor la dezvoltarea şi modernizarea instituţiei de apărare”.

La eveniment a participat președintele Igor Dodon, reprezentanți ai Guvernului şi Parlamentului, ambasadori şi ataşaţi militari acreditaţi la Chișinău.

Într-o postare pe Facebook, Igor Dodon a considerat important să menționeze prezența la eveniment a ambasadorului Rusiei, Oleg Vasnețov, și a celui american, Dereck J. Hogan.

Militari ai armatei Române - Sputnik Moldova
Societate
Militarii din Moldova au dreptul la concedii paternale

„În calitate de Comandant Suprem al Forțelor Armate, reiterând faptul că Republica Moldova este un stat neutru, am apreciat înalt corectitudinea în îndeplinirea atribuțiilor constituționale și prestația contingentului moldovenesc în cadrul exercițiilor și misiunilor internaționale”, a menționat Igor Dodon.

Totodată, el a subliniat deschiderea pentru cooperartea și cu țările din Est, și din Vest, ”dar reieșind din interesele naționale ale țării și cu păstrarea statutului de neutralitate”,

„Se știe că Armata reprezintă atributul indispensabil al independenței, suveranității și integrității teritoriale a țării. Întemeiată odată cu statul Republica Moldova, Armata Națională simbolizează vitejie și putere, patriotism și sacrificiu, onoare și adevăr, reprezentând, totodată, garanția păcii și a securității naționale și regionale”, a mai scris șeful statului.

Fluxul de știri
0