Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Unii militari vor sări în sus de bucurie: Ce le-a pregătit Ministerul Apărării – Video

© Facebook / Ministerul Apărării3 septembrie - Ziua Armatei Naționale
3 septembrie - Ziua Armatei Naționale - Sputnik Moldova
Abonare
Armata Națională a Republicii Moldova împlinește marți, 3 septembrie, 28 de ani de la fondare.

CHIȘINĂU, 3 sep – Sputnik. Cu prilejul aniversării, de la ora 09:00, corpul de comandă al Armatei Naționale va depune flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul Capitalei, a precizat pentru Sputnik Ala Diaconu, de la Serviciul de presă al Ministerului Apărării.

Pavel Voicu - Sputnik Moldova
Politică
Nu doar Plahotniuc s-a ales cu pistol de la Ministerul Apărării: Cine și-a luat trei arme

La ora 09:40, militarii şi angajaţii civili din garnizoana Chişinău vor depune flori la Monumentul „Maica Îndurerată”, de la Complexul memorial „Eternitate”.  

Cu începere de la ora 11:00, în curtea Ministerului Apărării va fi organizată o ceremonie militară protocolară, în cadrul căreia cei mai destoinici militari vor primi distincții și diplome.

Ordinele și medaliile înseamnă pentru militari și o pensie mai mare.

Armata a fost înființată prin decret prezidențial la 3 septembrie 1991, peste o săptămână de la Proclamarea Independenței.

Uși Deschise de Ziua Armatei

În ajunul Zilei Armatei, în duminica de 1 septembrie, Ministerul Apărării a desfășurat, pentru al doilea an consecutiv, Ziua Uşilor Deschise.

Porțile unităţilor militare, dar și ale Ministerului Apărării, au fost deschise pentru toți doritorii de a vizita expoziţii de echipament şi tehnică militară, de a urmări o paradă a uniformelor militare sau de a participa la jocuri şi concursuri.

Militarii din câteva unități au prezentat exerciţii demonstrative de mânuire a armei, iar Orchestra Prezidențială, ansamblul de muzică populară „Doina Armatei” și interpreți de muzică ușoară și populară din Republica Moldova au evoluat cu recitaluri.

Fluxul de știri
0