Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Situația la frontiere: Iată câte persoane au intrat și ieșit din țară săptămâna trecută

© Sputnik / Miroslav Rotariтаможня Скулень
таможня Скулень - Sputnik Moldova
Abonare
Săptămâna trecută la punctele de trecere ale frontierei au fost înregistrate 131 918 de traversări.

CHIȘINĂU, 2 sept - Sputnik. În perioada 26 august – 1 septembrie 2019, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 618 525 de traversări, dintre care un număr mai mare – 321 529 de treceri pe sensul de intrare în Republica Moldova.

Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 131 918 traversări. Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România, 44% din totalul de traversări s-au semnalat în punctele de trecere situate la granița moldo-română.

Punct de trecere a frontierei, foto de arhivă - Sputnik Moldova
Societate
Ambuteiaje la frontieră: Iată ce puncte de trecere să eviți

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost:
PTF Leușeni – 101 426 traversări persoane,
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 86 429 traversări persoane,
PTF Sculeni – 50 336 traversări persoane,
PTF comun Palanca – 50 190 traversări persoane, 
PTF Cahul – 46 436 traversări persoane,
PTF Otaci – 45 965 traversări persoane, 
PTF Giurgiulești-Galați – 44 029 traversări persoane, 
PTF Tudora – 43 434 traversări persoane.

Cea mai aglomerată zi a fost marți, 27 august 2019, fiind înregistrate valori de 97 436 traversări persoane și 20 847 traversări mijloace de transport. Cel mai mare număr de traversări în 24 de ore a fost semnalat la punctul de trecere Leușeni, în data de 26 august curent - 16 690 treceri persoane.

Poliția de Frontieră - Sputnik Moldova
Polițiștii de frontieră au fost șocați: Iată cum au fost găsiți doi minori la hotar – Foto

Pe parcursul săptămânii precedente, la ”frontiera verde" și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 124 de evenimente, cu documentarea a 129 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:
- 46 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
- 24 de cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul R. Moldova;
- 48 de conducători auto au ignorat regulile de transportare și de folosire a vinietelor;
- șase tentative de trafic ilicit de bunuri.

Au fost declanșate 209 consemne, dintre care 13 pe INTERPOL, iar 196 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În decursul săptămânii precedente, 72 de cetăţeni străini, dar și 85 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 189 de procese verbale și chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 274 300 lei și încasarea amenzilor de 127 025 lei.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:
- verificarea, din timp, a valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.
- tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor.
- îndemnăm agențiile de turism să notifice Poliția de Frontieră, în prealabil cu 24 de ore, despre sosirea grupurilor de turiști în punctele de trecere.
- permiterea trecerii tuturor formalităților de frontieră a motocicliștilor, fără a sta în rând cu alte tipuri de mijloace de transport.
- în cazurile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere, dar și ce documente sunt necesare la traversarea frontierei de stat, călătorii sunt îndemnați să contacteze LINIA VERDE: 022 259 717.
- verificarea mediei timpului de așteptare în punctele de trecere, prin aplicația TRAFIC ONLINE de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră.
- manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

Fluxul de știri
0