Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Numărul intoxicaților la grădinița din Băcioi, mai mare decât s-a anunțat inițial

© Sputnik / Varvara Gert'e / Trecere la banca de fotografiiPacient la spital
Pacient la spital - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Intoxicația în masă a 29 de copii și doi maturi a pus pe jar autoritatea locală din Băcioi. Iată ce a dispus primarul.

CHIȘINĂU, 23 aug – Sputnik. Activitatea grădiniței în care se presupune că s-au intoxicat 31 de persoane a fost sistată temporar. O dispoziție în acest sens a fost dată de primarul localității, Vitalie Șalari.

La spital - Sputnik Moldova
Societate
De la grădiniță la spital: ANSP despre intoxicația copiilor de la Băcioi

Contactat de Sputnik Moldova, Șalari a comunicat că instituția nu va activa până la înlăturarea tuturor prescripțiilor și neajunsurilor. Totodată, părințiii, copiii cărora frecventează această instituție, sunt obligați să viziteze medicul de familie, pentru monitorizarea lor. Vitalie Șalari ne-a mai spus că în acest moment, 27 de persoane, dintre care 25 de copii și cei doi adulți sunt internate la trei spitale din capitală. Patru din cei 29 de copii se tratează la domiciliu. Din alimentele pe care le-au consumat, au fost prelevate probe pentru teste de laborator pentru identificarea surselor de intoxicație, fie prepararea bucatelor în condiții care nu corespund normelor sanitare, fie purtător de infecție a fost un angajat al instituției respective, un copil sau altă sursă.

Amintim, 29 de copii și doi adulți au ajuns la spital după ce s-au intoxicat la grădinița nr.101 din comuna Băcioi, municipiul Chișinău. 

 

Fluxul de știri
0