Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldovenii pleacă masiv din țară: La frontiera de stat s-au format rânduri enorme

© Sputnik / Мирослав РотарьТаможня
Таможня - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit datelor prezentate de Poliția de Frontieră la trei puncte de trecere a frontierei de stat cu Ucraina: Palanca, Tudora și Criva, se înregistrează trafic masiv de persoane. Rândurile s-au format la ieșirea din țară.

CHIȘINĂU, 23 aug – Sputnik. La ora actuală în trei puncte de trecere a frontierei de stat se semnalează trafic intensiv. Potrivit datelor prezentate de Poliția de Frontieră este vorba despre punctele de trecere a frontierei de stat cu Ucraina: Palanca, Tudora și Criva.

De la ora 05:30 au început să crească timpii de așteptare în punctul de trecere comun Palanca și să se majoreze numărul de mașini, peste 70 de autovehicule. Către ora 07:40 numărul de mijloace de transport după barieră a fost redus la 30 de autovehicule.

пограничная полиция - Sputnik Moldova
Societate
Aproape 100 de mii de cetățeni au traversat duminică frontiera Republicii Moldova

În aceste condiții, cele patru autorități de frontieră și vamale din Moldova și Ucraina au dispus toate măsurile necesare pentru fluidizarea traficului, printre care deschiderea spre circulație a tuturor pistelor de control, inclusiv o parte din flux a fost direcționat pe câteva benzi de pe sensul de intrare în țară.

Totodată, pe traseul tranzit ce leagă cele două puncte de trecere Tudora și Starokazacie s-a format o coloană de mașini, care sunt în așteptare la intrarea în Ucraina. Rândul format se finisează pe teritoriul Republicii Moldova, după barieră fiind circa 50 de mașini.

Circulație îngreunată este și în punctul de trecere Criva, la ieșirea din țară sunt circa 40 de mașini. Pentru a evita rândurile, călătorii sunt îndemnați să opteze pentru cel mai apropiat punct de trecere Larga-Kelmențî, care activează în regim normal.

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 83 793 de traversări, dintre care un număr mai mare de treceri – 45 943 a fost înregistrat pe sensul de ieșire din Republica Moldova. La fel, din totalul de traversări persoane un număr mai mare a fost consemnat al trecerilor cetățenilor moldoveni – 47 625 de traversări. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 18 042 de traversări, cu un număr mai mare înregistrat al mijloacelor de transport înmatriculate în Republica Moldova – 9 033 de traversări autovehicule.

Fluxul de știri
0