Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Maia Sandu: Republica Moldova a fost izolată pe plan internațional

© AP Photo / Andrew HarnikJohn Bolton, Mike Pompeo, and President Donald Trump
John Bolton, Mike Pompeo, and President Donald Trump - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Maia Sandu a venit cu detalii despre vizita sa în Statele Unite ale Americii și a comentat de ce până acum țara noastră nu a fost vizitată de oficiali ai marilor capitale ale lumii.

CHIȘINĂU, 23 aug – Sputnik. În contextul vizitei în țara noastră a consilierului președintelui SUA pentru securitate națională, John Bolton, prim-minstrul Maia Sandu a declarat că „timp de mulți ani Republica Moldova a fost izolată pe plan internațional”.

Într-o postare pe pagina sa de facebook, Maia Sandu a declarat că fosta guvernare nu era primită în marile capitale ale lumii, Washington, Bruxelles, Berlin și alte capitale importante, iar astăzi situația s-a schimbat.  

„Toți cei mai importanți parteneri externi manifestă interes pentru Republica Moldova. Avem multe uși deschise, multe propuneri de parteneriat, sprijin și deschidere. În acest context, văd o dezvoltare fără precedent a relațiilor noastre cu SUA”, a scris premierul moldovean.

Визит советника президента США по вопросам нацбезопасности Джона Болтона в Молдову - Sputnik Moldova
John Bolton vine în Moldova: Iată cu cine se va întâlni - Detalii

Șefa Guvernului, mai spune că vizita lui John Bolton, pe 29 august la Chișinău, este un semnal puternic de sprijin pentru Republica Moldova, iar parteneriatul cu SUA va permite țării noastre să înainteze pe calea democrației și a progresului.

Totodată, Maia Sandu s-a referit și la vizita pe care o va întreprinde în Statele Unite ale Americii.

„Prioritățile noastre fiind aprofundarea dialogului strategic cu SUA, cooperarea în domenii-cheie, atragerea investițiilor și crearea locurilor de muncă pentru cetățenii noștri, la noi acasă”, mai scrie prim-ministrul.

Amintim, pe 29 august se va afla în vizită oficială consilierul președintelui SUA pentru securitate națională, John Bolton, iar la începutul lunii septembrie premierul Maia Sandu, însoțită de mai mulți miniștri, va merge în Statele Unite.

Fluxul de știri
0