Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

John Bolton vine în Moldova: Iată cu cine se va întâlni - Detalii

© Sputnik / Miroslav RotariВизит советника президента США по вопросам нацбезопасности Джона Болтона в Молдову
Визит советника президента США по вопросам нацбезопасности Джона Болтона в Молдову - Sputnik Moldova
Abonare
John Bolton, consilierul pe securitate al lui Donald Trump, vine în Moldova - Anunțul Guvernului de la Chișinău.

CHIȘINĂU, 28 aug - Sputnik. Consilierul pe securitate al Președintelui SUA, va efectua o vizită în Republica Moldova pe 29 august, anunță Guvernul printr-un comunicat.
Potrivit serviciului de presă al Guvernului, dialogul cu premierul Maia Sandu urmează să aibă loc la ora 08:15, după care cei doi vor susține o conferință de presă comună.

Totodată, instituția anunță că premierul Maia Sandu şi alţi membri ai Guvernului vor efectua o vizită oficială în Statele Unite ale Americii, în perioada 31 august - 4 septembrie.

Precizăm că, în contextul vizitei în țara noastră a consilierului președintelui SUA pentru securitate națională, John Bolton, prim-minstrul Maia Sandu a declarat că „timp de mulți ani Republica Moldova a fost izolată pe plan internațional”.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Maia Sandu a declarat că fosta guvernare nu era primită în marile capitale ale lumii, Washington, Bruxelles, Berlin și alte capitale importante, iar astăzi situația s-a schimbat.  

„Toți cei mai importanți parteneri externi manifestă interes pentru Republica Moldova. Avem multe uși deschise, multe propuneri de parteneriat, sprijin și deschidere. În acest context, văd o dezvoltare fără precedent a relațiilor noastre cu SUA”, a scris premierul moldovean.

Șefa Guvernului, mai spune că vizita lui John Bolton, pe 29 august la Chișinău, este un semnal puternic de sprijin pentru Republica Moldova, iar parteneriatul cu SUA va permite țării noastre să înainteze pe calea democrației și a progresului.

Fluxul de știri
0