Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Principala ipoteză în cazul decesului lui Iurie Luncașu: Reacția Procuraturii

© Sputnik / Мирослав РотарьPoliția, acces interzis
Poliția, acces interzis - Sputnik Moldova
Abonare
Procuratura a inițiat un dosar penal în cazul morții omului de afaceri Iurie Luncașu, găsit împușcat sâmbătă seara.

CHIȘINĂU, 17 aug – Sputnik. Principala ipoteză luată în calcul de procurorii care investighează circumstanțele morții lui Iurie Luncașu este sinuciderea. O declarație în acest sens a făcut pentru ZdG procurorului șef al Oficiului Buiucani al Procuraturii municipiului Chișinău, Eduard Mașnic.

„Principala versiune a decesului este sinuciderea. Încă nu putem vorbi despre alte detalii sau versiunea unui omor. Celelalte circumstanțe vor fi stabilite în cadrul urmării penale”, a precizat Eduard Mașnic.

Procurorul a mai precizat că Boris Babin, șoferul lui Luncașu, cel care a și alertat oamenii legii, a fost audiat și eliberat.

Pistol, foto simbol - Sputnik Moldova
Societate
Cine este Iurie Luncașu, apropiatul lui Plahoniuc care a fost găsit împușcat în cap

Omul de afaceri Iurie Luncașu a fost găsit împușcat în cap, sâmbătă seară, după ora 20:00. Informația a fost confirmată pentru Sputnik de ofițerul de presă al Poliției Capitalei Natalia Stati.

Poliția a relatat că victima se afla in mașină în calitate de pasager. La un moment dat Luncașu i-a cerut șoferului sa oprească, a coborât, s-a îndepărtat puțin si s-a împușcat în cap din arma personala pe care o deținea legal.

Luncașu ar fi fost una dintre persoanele de încredere ale fostului lider PD Vladimir Plahotniuc.

Iurie Luncașu este fondator la mai multe companii: Denir Lux, GB&CO, Primrof Construct sau Acvilin Grup, cu afaceri în domeniul construcţiilor sau ţigărilor. Numele acestuia figurează și în tranzacția de peste 154 de milioane de lei, prin care o firmă cipriotă a procurat “Casa albă”, un complex imobiliar din perimetrul străzilor Timiș și Bujorilor din Chișinău, imobile atribuite lui Plahotniuc.

Fluxul de știri
0