Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Londra a anulat Actul de aderare a Marii Britanii la UE

© AP Photo / Alastair GrantBrexit
Brexit - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Guvernul birtanic a semnat abrogarea Actului de aderare a Marii Britanii la Uniunea Europeană, din 1972. Aceasta înseamnă că, începând de astăzi, legislaţia europeană nu va mai funcţiona pe teritoriul Regatului Unit.

CHIȘINĂU, 18 aug – Sputnik. Actul din 1972 prevedea că în legislația Regatului Unit intră reglementări direct de la organele legislative de la Bruxelles.

​Anunțul privind abrogarea Actului marchează un pas istoric, puterile legislative revenind la Marea Britanie.

„Ne recăpătăm controlul asupra legilor noastre, conform votatului public dn 2016”, scrie pe site-ul Guvernului britanic.

Brexit - Sputnik Moldova
Brexit: Noul prag de salariu – Cât vor trebui să câştige moldovenii pentru a rămâne în UK

Abrogarea Legii Comunităților Europene din 1972 va intra în vigoare atunci când Marea Britanie va părăsi formal UE, pe 31 octombrie.

„Acesta este un semnal clar pentru populaţia acestei ţări că nu mai există cale de întoarcere: ieșim din UE, așa cum am promis, pe 31 octombrie, indiferent de circumstanțe, realizând voinţa care a fost exprimată în 2016”, a declarat ministrul pentru Brexit, Steve Barclay.

Acesta a adăugat că votul exprimat de 17,4 milioane de britanici care au decis ieşirea din UE reprezintă „cel mai puternic mandat democratic dat guvernului britanic” şi că Parlamentul a votat deja pentru ieşire pe 31 octombrie.

„Semnarea acestei legislații dă garanţia că Legea privind retragerea din UE va abroga, în ziua ieșirii, Legea de aderare din 1972”, a adăugat oficialul, subliniind că acesta este un „moment de cotitură în preluarea controlului asupra legilor noastre”.

Fluxul de știri
0