Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Brexit: Noul prag de salariu – Cât vor trebui să câştige moldovenii pentru a rămâne în UK

CC0 / Pixabay / daniel_diaz_bardillo / Brexit
Brexit - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul britanic de Interne ar urma să ridice pragul de salariu minim propus pentru toți noii lucrători străini care vor să vină în Marea Britanie. Măsura a fost propusă pentru a-i proteja pe lucrătorii britanici care au salarii mai mici.

CHIȘINĂU, 17 aug – Sputnik. Onorarea promisiuni autotităților britanice de a restabili „integritatea” sistemului de imigrație din Marea Britanie presupune că, după Brexit, toți lucrătorii imigranți vor fi obligaţi să câștige cel puțin 36.700 de lire sterline pentru a putea rămâne în această ţară, potrivit The Sun.

Brexit - Sputnik Moldova
Unde ar putea fi tipărite pașapoartele post-Brexit din Marea Britanie

În prezent, restricția se aplică doar imigranților din afara UE, dar este de așteptat să fie extinsă pentru cetăţenii din UE după Brexit.

Grupul de reflecţie Centrul pentru Justiție Socială a solicitat creșterea pragului de salariu în cazul imigranţilor. Propunerea vine în contextul în care numărul record de imigranţi slab calificaţi, care a crescut în ultimii ani, a determinat scăderea salariilor pentru cei născuți în Marea Britanie care lucrează pe salarii mai mici.

Ministrul britanic de Interne, Priti Patel, ea însăși fiica unor imigranţi din Uganda, a promis să restabilească „integritatea” sistemului de imigraţie. Propunerea vine după ce premierul Boris Johnson a anunţat reforme ale sistemului de acordare a vizelor pentru a fi atrase „cele mai strălucite minți din întreaga lume” după Brexit.

Totuşi, ministerul de Interne ar putea scuti de acest prag unele sectoare-cheie precum NHS (Sistemul Naţional de Sănătate) pentru a permite lucrătorilor care câştigă mai puțin de 36.700 de lire sterline să vină în continuare să lucreze în Marea Britanie.

Fluxul de știri
0